Kolumne 19. rujna 2013.

Salata od rajčice i patlidžana

rajcica patlidzani.jpg
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Đurđica i Lorenka obožavavaju jednostavna i lagana jela koja savršeno pristaju svakoj prigodi. Lorenka je za Gastro čitatelje spremila jednostavnu salatu od rajčice, patlidžana i bosiljka za koju tvrdi da se hladna savršeno slaže s roštiljom ili pečenom ribom.

Dok sezona patlidžana još traje, a cherry rajčice možete kupiti na gotovo svakoj tržnici, iskoristite ovaj recept za zgodan prilog glavnom jelu.

Salata od pečene cherry rajčice, patlidžana i bosiljka
Za 4 osobe

Sastojci:
4 srednja patlidžana
30 dkg cherry rajčice – žute i crvene
Svježi bosiljak – šaka
Maslinovo ulje
Bijeli papar
Sol
Aceto balsamico

Priprema:

  1. Izrezati patlidžane s korom na kolute debele 2,5 cm, svaki kolut prerezati na 4 dijela
  2. Patlidžane posoliti, pouljiti, staviti u pećnicu na papir za pečenje, ako je potrebno tijekom pečenja dodati maslinovog ulja.
  3. Očistiti cherry rajčice, pouljiti, staviti na papir za pečenje i peći dok se lagano ne karameliziraju.
  4. Nakon 30 min ostaviti sve da se ohladi.
  5. Lagano promiješati u zdjeli s aceto balsamicom, maslinovim uljem, solju i svježim bosiljkom.
  6. Poslužiti ohlađeno. Odličan prilog uz roštilj ili pečenu ribu.
  7. Tako pripremljeno držati do tjedan dana u frižideru.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.