Najave 08. prosinca 2023.

Bulldog, omiljeno mjesto na zagrebačkoj špici, od sada nudi i jako finu hranu

Bulldog hrana
Boris Seili i Ivana Oreč preuzeli su kuhinju zagrebačkog Bulldoga i imiaju velike ambicije foto: Vladimira Spindler
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobali smo nekoliko specijaliteta novog Bulldogova chefa Borisa Seilija i možemo samo reći - popularno okupljalište Zagrepčana na kojem se pije jutarnja kava ili nazdravlja navečer uskoro bi moglo postati i okupljalište gurmana

Volimo otkrivati nova mjesta u gradu koja nude finu hranu, a jučer smo imali prilike isprobati ponudu hrane u jednom dobro nam znanom starom mjestu, koje do sada nije bilo poznato i po hrani. No vjerujemo da će uskoro to postati.

Bulldog, omiljeno mjesto Zagrepčana za ispijanje kave na špici ili večernji provod, kroz 30 godina prometnuo se u kultno mjesto u strogom centru grada. Čak i ako nemate dogovor za kavu, znate da ćete u Bulldogu sresti nekog poznatog. Specifičnost Bulldoga je i da već dugi niz godina ima isto osoblje, kao i stalne goste što je nešto čime se rijetko koje mjesto u Zagrebu može pohvaliti, a zasigurno doprinosi i osjećaju topline karakterističnom za ona mjesta na kojima “svatko zna vaše ime”.

 | Author: Vladimira Spindler Tartarski biftek s aiolijem od dimljenih dagnji foto: Vladimira Spindler

Upravo stoga u Bulldogu su povremenim i stalnim gostima svih generacija, kao i onima koji će to tek postati odlučili ponuditi gastro uslugu na jednom višem nivou i to uz pomoć Borisa Seilija, novog Bulldogovog chefa. Bori Seili Bulldogovu kuhinju dijeli sa svojom boljom polovicom, Ivanom Oreč, koja je ujedno i njegov sous chef. Kad je stilsko izražavanje kroz kuhanje u pitanju, chef Seili najviše naginje francuskoj i japanskoj kuhinji, no to ne znači da se ograničava, dapače, vrlo često “koketira” i s ostalim svjetskim kuhinjama. 

“Upravo fuzije raznih svjetskih kuhinja su ono što me gura dalje uz neprestano učenje i želju za napretkom. Kuhanje i posao shvaćam vrlo osobno i bez kompromisa jer smatram da se samo tako mogu potpuno unijeti u svaki svoj tanjur i finalni produkt koji ide do nepca mojih gostiju", rekao je chef Seili.

 | Author: Vladimira Spindler Chef Boris Seili foto: Vladimira Spindler  | Author: Vladimira Spindler Ragu od jadranske sipe na crnoj palenti s mascarponeom foto: Vladimira Spindler

Meni u Bulldogu chef Seili je koncipirao kao fuziju nekoliko svjetskih kuhinja pri čemu se gostima žele prenijeti neki potpuno novi okusi, ne bježeći od tradicije. Za grijanje duše u ove hladne zimske dane chef Seili je izdvojio nekoliko favorita s adventskog menija.

Između ostalog, tu se nalaze klasici poput bunceka i dinstanog zelja s azijskim twistom, txistorra, baskijska kraljica kobasica koja savršeno ide uz mliječno pecivo, salata od ljubičastog kupusa s hrenom te umakom od senfa i meda. Zatim je tu ragu od jadranske sipe na crnoj palenti s mascarponeom, risotto s kremom od brokule, miso radičem te crumbleom od kulena i badema.

Uz stalni a la carte meni kojeg čine tatarski biftek s aiolijem od dimljenih dagnji, teleći obrazi u kavi na kremi od mrkve i vanilije, pa sve do zimske salate s bučom i burattinom. Svaki dan nude i po jedan dnevni desert, a najčešće su to, otkrivaju nam, cannoli s raznim punjenjima.

U Bulldogu nude i bogat doručak, uglavnom s raznim varijantama jela od jaja na koji im rado navraćaju strani gosti Zagreba, no želja im je, baš kao i na ručak, u Bulldog privući i domaće ljubitelje fine hrane.

A sada malo i o cijenama hrane u Bulldogu... Dnevna juha stoji 5 eura, pate od pileće jetrice 7 eura, bao buns s buncekom i dinstanim zeljem 10 eura, a bao buns s trganom patkom 11 eura. Tu je i njihov preukusni tartarski biftek po cijeni od 12 eura, baskijska kobasica u mliječnom pecivu za 10 eura, rižoto od brokule s miso radičem stoji 14 eura, rižoto od goveđeg repa 18 eura, a teleći obrazi u kavi 19,50 eura.

 | Author: Vladimira Spindler Bao buns dio su adventske ponude foto: Vladimira Spindler

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.