Najave 18. kolovoza 2023.

Chef Janez Bratovž u gostima kod Matije Bogdana

Chef Janez Bratovž
Chef Janez Bratovž foto: Press
gastro postao gastro.24sata.hr
Slavni slovenski chef Janez Bratovž gostovat će u Njivicama, u 7 Seas Restaurant & Baru gdje će njegov domaćin biti kolega Matija Bogdan. Večera je na rasporedu u četvrtak 24. kolovoza

Jedan od najpoznatijih slovenskih chefova svjetskoga glasa Janez Bratovž gostovat će na novom izdanju Aminess Wine & Gourmet Nightsa u Njivicama na otoku Krku. Chef Bratovž pridružit će se executive chefu Matiji Bogdanu i prirediti pravi gourmet spektakl u 5 sljedova u 7 Seas Restaurant & Baru.

Večera koju spremaju dvojica sjajnih chefova održat će se u četvrtak, 24. kolovoza, s početkom u 19:30 satih, a pratit će je ponajbolje etikete vinarija Damjanić i PZ Vrbnik. Chefovi Janez Bratovž i Matija Bogdan osmislili su poseban jelovnik baziran na visokokvalitetnim lokalnim namirnicama, i to u 5 sljedova.

 

7 Seas Restaurant & Bar Možda vas zanima... Savršena večera uz more s potpisom Matije Bogdana Recenzije

 

Kao predjelo chef Bratovž priprema papriku, svježi sir, inćune i kapare, dok chef Bogdan sprema jakobove kapice sa svježim krastavcima i mentom. Ljubitelje dobre hrane i još boljih kombinacija okusa oduševit će i rižoto s gljivama i dimljenom pastrvom slovenskog chefa.

Svi koji preferiraju divljač, moći će kušati najnoviju deliciju chefa Bogdana – file jelena s kremom od poriluka i cvjetače. Kao šećer na kraju sjajne večere gostima će biti poslužen castello biskvit sa skutom i narančom, prema receptu Matije Bogdana.

 | Author: Press 7 Seas Restaurant & Bar u Njivicama foto: Press

Delicije na novom izdanju Aminess Wine & Gourmet Nightsa u Njivicama chefovi će upariti s vrhunskim hrvatskim vinima – zlatnom vrbničkom žlahtinom, malvazijom Akacija, crnim Duro Istrianom te žutim muškatom vinarija Damjanić i PZ Vrbnik.

7 Seas Restaurant & Bar smješten je neposredno uz more, u mirnoj uvali u Njivicama na otoku Krku. Ovaj relativno novi restoran već je popularan među lokalnim stanovništvom te ljubiteljima dobre hrane koji ljeto provode na Krku, obližnjim otocima te na Kvarneru.

 | Author: Press Chef Matija Bogdan i njegov tim foto: Press

Za njegovu popularnost i prepoznatljiv koncept visoke gastronomije naziva 7 Seas ponajprije je zaslužan chef Matija Bogdan, a koji teži korištenju kvalitetnih lokalnih sastojaka i namirnica, vrhunskoj razini usluge te sofisticiranim kulinarskim tehnikama.

Mjesto na Aminess Wine & Gourmet Nightsu u Njivicama stoji 80 eura za jednu osobu.

 | Author: Press 7 Seas Restaurant & Bar u Njivicama foto: Press

 

Chef Matija Bogdan i njegov sjajan desert - namelaka od ružmarina Možda vas zanima... Matija Bogdan i Hrvoje Zirojević - super kombinacija! Najave Aminess Wine & Gourmet Nights Možda vas zanima... Na odličnoj večeri chefovi David Skoko i Stiven Vunić oduševili jelima i pričom o održivosti Recenzije

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.