Zagrebački restoran Maredo ambiciozno nastavlja u nastavak sezone gostovanja vrhunskih chefova, pa im tako već sljedeći tjedan, u utorak 16. travnja u kuhinju stiže sjajni David Skoko. Njegov domaćin u kuhinji bit će sjajni mladi Maredov chef Luka Džamarija koji se u protekloj sezoni više puta dokazao, što na vinskim večerama na kojima je samostalno osmišljavao meni, što u suradnjama s drugim, gostujućim chefovima.
Svaki slijed priča svoju priču
"Navratite do Mareda 16. travnja jer očekuje vas raskošan meni koji je stvoren s pažnjom i strašću, vođen rukom jednog od najistaknutijih chefova Davida Skoke u suradnji s našim Lukom Džamarijom. Svaki slijed je poput slike koja priča svoju priču, otkrivajući dubine okusa i tekstura koje će vas očarati", poručuju iz Mareda.
Gostovanja chefa Skoke uvijek su posebna i svi jedva čekamo vidjeti što će pripremiti, a kako smo unaprijed dobili meni za utorak i tebi donosimo popis jela koja razbuđuju maštu i od njih svima rastu zazubice…
Od uštipka od rakovice do raže u teći
Kao couvert bit će tako poslužen uštipak od rakovice, dok je 1. slijed jelo mille foglie od rakovice s dimljenom palamidom.
Kao drugi slijed chefovi Skoko i Džamarija sa svojim timovima poslužit će paella risotto, a nakon toga i tagliatelle od sipe. Za 4. slijed stiže raža u teći s palentom, a desert je dekonstruirana pita od limuna. Uistinu impresivan meni koji odiše tradicijom, ali znamo da će izvedba biti moderna.
Također, veselimo se i wine pairingu Maredova glavnog sommeliera, mlade sommelierske nade Matea Martinovića.