Najave 10. travnja 2024.

Chefovi David Skoko i Luka Džamarija pripremaju pravi spektakl u Maredu

david skoko, luka džamarija
Chefovi David Skoko i Luka Džamarija već su pokazali da se odlično slažu u kuhinji
foto: Instagram @luka.131296
Bit će ovo sjajan spoj mladosti i iskustva u utorak 16. travnja u zagrebačkom Maredu kada goste očekuje odličan riblji meni

Zagrebački restoran Maredo ambiciozno nastavlja u nastavak sezone gostovanja vrhunskih chefova, pa im tako već sljedeći tjedan, u utorak 16. travnja u kuhinju stiže sjajni David Skoko. Njegov domaćin u kuhinji bit će sjajni mladi Maredov chef Luka Džamarija koji se u protekloj sezoni više puta dokazao, što na vinskim večerama na kojima je samostalno osmišljavao meni, što u suradnjama s drugim, gostujućim chefovima.

David Skoko Možda vas zanima... David Skoko: "Moramo biti autentični i svoji" Najave Maredo, Stiven Vunić Možda vas zanima... Cikla i srdele su savršen spoj, a spojio ih je chef Stiven Vunić na večeri u Maredu Recenzije

 

Svaki slijed priča svoju priču

"Navratite do Mareda 16. travnja jer očekuje vas raskošan meni koji je stvoren s pažnjom i strašću, vođen rukom jednog od najistaknutijih chefova Davida Skoke u suradnji s našim Lukom Džamarijom. Svaki slijed je poput slike koja priča svoju priču, otkrivajući dubine okusa i tekstura koje će vas očarati", poručuju iz Mareda.

Gostovanja chefa Skoke uvijek su posebna i svi jedva čekamo vidjeti što će pripremiti, a kako smo unaprijed dobili meni za utorak i tebi donosimo popis jela koja razbuđuju maštu i od njih svima rastu zazubice…

David Skoko | Author: Sandra Šimunović/PIXSELL Chef David Skoko foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Od uštipka od rakovice do raže u teći

Kao couvert bit će tako poslužen uštipak od rakovice, dok je 1. slijed jelo mille foglie od rakovice s dimljenom palamidom.

Kao drugi slijed chefovi Skoko i Džamarija sa svojim timovima poslužit će paella risotto, a nakon toga i tagliatelle od sipe. Za 4. slijed stiže raža u teći s palentom, a desert je dekonstruirana pita od limuna. Uistinu impresivan meni koji odiše tradicijom, ali znamo da će izvedba biti moderna.

Također, veselimo se i wine pairingu Maredova glavnog sommeliera, mlade sommelierske nade Matea Martinovića.

luka džamarija, maredo | Author: Instagram @the.lazz_photography, @luka.131296 Chef Luka Džamarija foto: Instagram @the.lazz_photography, @luka.131296

Maredo, Meneghetti Možda vas zanima... U Maredu smo uživali u savršenom sljubljivanju hrane i vina Meneghetti Recenzije Maredo Možda vas zanima... Odavno se zna da su tartufi i vino savršen spoj. Sad imamo i dokaz! Recenzije David Skoko: Motor, loza, kuhača Možda vas zanima... Jednostavni i jako fini riblji recepti Davida Skoke Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.