Osim sjajnih tematskih radionica, Centar za kulturu prehrane u svoj je raspored uvrstio i one jednodnevne na kojima možete naučiti sve o kuhanju slanih, ali i slatkih jela.
Škola slastičarstva rezervirana je za 17. lipnja, a polaznici će na radionici naučiti čak 12 recepata kroz koje će proći sve teme osnova slastičarstva koje su sadržana u Maloj školi slastičarstva. Voditeljica radionice je Anja Bajt, blogerica na Sweetheart blogu te sudionica mnogobrojnih kulinarskih radionica.
Teme radionice podijeljene su na osnovne biskvite, osnovne kreme, božićne keksiće, osnovna prhka tijesta, osnovna dizana tijesta, zdravije slastice i vučena tijesta, a neka od jela koja će polaznici pripremati bit će Sacher torta, čokoladni ganache, zdravi čokoladnu mousse, štrudla od sira i jabuka, lemon curd i još mnogo toga.
Samo dan kasnije, 18. lipnja, Centar za kulturu prehrane sprema još jedno fantastično iznenađenje – Školu kuhanja. Tu će pak polaznici usavršiti kuharske tehnike i obradu namirnica, planiranje jelovnika, zanimljive recepte i kreativan pristup kuhanju, osnovne slastičarske recepte, uparivanje hrane i vina te pripremu više od 12 recepata.
Teme na koje će se ova radionica posebice fokusirati su domaća tjestenina i umaci, jela na žlicu, bijelo meso, crveno meso, riba i plodovi mora te domaći kruh i namazi. Polaznici će u sklopu radionice pripremati krem juhu od brokule, gulaš, domaće široke rezance, pečena krilca, rižoto od liganja, lungić, focacciu, hummus i druge poznate delicije.
Voditeljice slane cjelodnevne radionice bit će Andrea Cukrov, vlasnica gastro bloga Cukar te Anja Bajt.
Sve detalje o radionicama možete pronaći na službenoj stranici Centra za kulturu prehrane. Vidimo se!