Najave 13. lipnja 2017.

Cjelodnevne slatke i slane radionice čekaju na vas!

foto: Centar za kulturu prehrane
gastro postao gastro.24sata.hr
Centar za kulturu prehrane 17. i 18. lipnja donosi odlične kulinarske radionice stvorene za ljubitelje dobrih tanjura, ali i fantastičnih slastica

Osim sjajnih tematskih radionica, Centar za kulturu prehrane u svoj je raspored uvrstio i one jednodnevne na kojima možete naučiti sve o kuhanju slanih, ali i slatkih jela. 

 

Možda vas zanima... Radionica puna mirisa kruha i fantastičnih namaza Najave

 

Škola slastičarstva rezervirana je za 17. lipnja, a polaznici će na radionici naučiti čak 12 recepata kroz koje će proći sve teme osnova slastičarstva koje su sadržana u Maloj školi slastičarstva. Voditeljica radionice je Anja Bajt, blogerica na Sweetheart blogu te sudionica mnogobrojnih kulinarskih radionica. 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Teme radionice podijeljene su na osnovne biskvite, osnovne kreme, božićne keksiće, osnovna prhka tijesta, osnovna dizana tijesta, zdravije slastice i vučena tijesta, a neka od jela koja će polaznici pripremati bit će Sacher torta, čokoladni ganache, zdravi čokoladnu mousse, štrudla od sira i jabuka, lemon curd i još mnogo toga.

 

radionica francuske kuhinje Možda vas zanima... Francuski specijaliteti oduševili polaznike radionice Centra za kuluru prehrane None

 

Samo dan kasnije, 18. lipnja, Centar za kulturu prehrane sprema još jedno fantastično iznenađenje – Školu kuhanja. Tu će pak polaznici usavršiti kuharske tehnike i obradu namirnica, planiranje jelovnika, zanimljive recepte i kreativan pristup kuhanju, osnovne slastičarske recepte, uparivanje hrane i vina te pripremu više od 12 recepata

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Teme na koje će se ova radionica posebice fokusirati su domaća tjestenina i umaci, jela na žlicu, bijelo meso, crveno meso, riba i plodovi mora te domaći kruh i namazi. Polaznici će u sklopu radionice pripremati krem juhu od brokule, gulaš, domaće široke rezance, pečena krilca, rižoto od liganja, lungić, focacciu, hummus i druge poznate delicije. 

Voditeljice slane cjelodnevne radionice bit će Andrea Cukrov, vlasnica gastro bloga Cukar te Anja Bajt.
 

 | Author: Centar za kulturu prehrane foto: Centar za kulturu prehrane


Sve detalje o radionicama možete pronaći na službenoj stranici Centra za kulturu prehrane. Vidimo se!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.