Najave 24. kolovoza 2023.

Cupid's Spoon Europe: Hrvatsku će u velikom finalu predstavljati Ivan Vuk i Đuro Horvat!

Cupid's Spoon Europe
Cupid's Spoon Europe foto: Goran Stanzl/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Početkom kolovoza održan je hrvatski dio natjecanja za veliku završnicu, a polufinale i finale natjecanja Cupid's Spoon Europe održat će se početkom listopada u Zagrebu. Podržimo ih donacijama i svojim dolaskom!

Početkom kolovoza u Zagrebu se odvilo jedno vrlo posebno gastro natjecanje. Nakon što su obišli Europu svojim gastro kamionom, članovi Udruge UNUO, predvođeni Vedranom i Silvijom Habel, uz pomoć stručnog žirija odabrali su i u Hrvatskoj natjecatelje koji će nastaviti s natjecanjem te braniti hrvatske boje u polufinalu i velikom finalu koje će se za manje od 2 mjeseca održati u Zagrebu.

 

Cupid's Spoon Možda vas zanima... Silvija i Vedran Habel: "Nitko s našeg natjecanja nije otišao bez zadovoljnog osmijeha na licu" Špajza

 

Natjecatelji iz cijele Europe

Podsjetimo, Udruga UNUO kroz razne aktivnosti, uključujući i natjecanje Cupid's Spoon Europe, okuplja osobe s invaliditetom koje osnažuje dajući im važna znanja o kulinarstvu, posluživanju hrane te pripremanju i posluživanju napitaka, koja im jednog dana mogu pomoći i u pronalasku zaposlenja.

Na put diljem Europe Silvija i Vedran uputili su se početkom ove godine i obišli gotovo 30 zemalja te iz svake u Zagreb na završnicu natjecanja u listopadu stiže barem po jedan natjecatelj.

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Vedran i Silvija Habel, Marina Jug foto: Goran Stanzl/PIXSELL  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Cupid's Spoon Europe foto: Goran Stanzl/PIXSELL  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Cupid's Spoon Europe foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U Zagrebu se, na platou ispred bazilike Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, početkom kolovoza petero natjecatelja borilo za prolazak dalje, a kartu za polufinale i, nadajmo se i veliko finale koje će se održati u Zagrebu u listopadu osvojili su Ivan Vuk i Đuro Horvat. Kako će izgledati završnica natjecanja Cupid's Soon Europe u Zagrebu te kamo će se nakon toga zajedno uputiti svi natjecatelji doznali smo ekskluzivno od Vedrana i Silvije Habel.

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Cupid's Spoon Europe, foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Spektakularna završnica

"2. listopada polufinalisti dolaze u Zagreb, a 4.,5.i.6. listopada, kroz tri polufinalne gala večere, proglasit ćemo finaliste. Veliko finale je na rasporedu 8. listopada, baš kao i dodjela medalja pobjednicima prvog EU gastro Cupid's Spoon natjecanja.

Medalje u obliku zlatne, srebrne i brončane Amorove žlice u izradi Zlatarnice Dodić pobjednicima će uručiti Giorgio Lingua, apostolski nuncij Svete stolice u Hrvatskoj, nakon čega 10. listopada svi zajedno putujemo prema vječnom gradu Rimu. A u Rimu će 11. listopada na audijenciji kod Pape svaki sudionik predati zastavu svoje države", otkrili su nam Vedran i Silvija Habel koji su trenutačno u velikim pripremama za završnicu natjecanja.

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Cupid's Spoon Europe foto: Goran Stanzl/PIXSELL  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Cupid's Spoon Europe foto: Goran Stanzl/PIXSELL  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Cupid's Spoon Europe - žiri foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kako ti možeš pomoći

Podsjetimo, ovo se posebno natjecanje već nekoliko puta održalo u Hrvatskoj, a ovo je prva godina da su njime obuhvaćene osobe s invaliditetom diljem Europe. Za to su članovima udruge UNUO potrebna velika financijska sredstva, a uz donacije sponzora potrebno je prikupiti još novca kako bi se nastavak natjecanja mogao održati na način kako je to zamišljeno.

Novac se može donirati putem online Go Get Funding kampanje. I nemojte se ustručavati ako možete odvojiti samo euro, dva jer iz udruge UNUO poručuju – svaka donacija puno im znači, posebno kad je od srca.

 

UNUO Možda vas zanima... Jedinstveno gastro natjecanje koje svima daje jednaku priliku Najave

 

Zadovoljni osmijesi

"Najviše nas se dojmila činjenica da nitko s natjecanja nije otišao bez zadovoljnog osmijeha na licu. Neki natjecatelji koji su sudjelovali nikada neće biti radno sposobni, no prijavili su se jer smo svima pružili jednaku priliku, potrudili su se najviše što mogu i priuštili sebi trenutak ogromne sreće. Za njih je taj dan bio pobjeda", poručili su nam u nedavnom intervjuu Silvija i Vedran Habel.

Bolji zaključak od njihove izjave ovom tekstu nije potreban. A tebe pozivamo da podržiš ovo jedinstveno gastro natjecanje i onako kako najbolje možeš pomogneš da Cupid's Spoon Europe postane lijepa tradicija.

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Cupid's Spoon Europe - Silvija i Vedran Habel foto: Goran Stanzl/PIXSELL Cupid's Spoon Europe | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Cupid's Spoon Europe foto: Goran Stanzl/PIXSELL  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Cupid's Spoon Europe foto: Goran Stanzl/PIXSELL  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Cupid's Spoon Europe foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

Ozren Kanceljak Možda vas zanima... Kuhanjem pomažu osobama s invaliditetom Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.