Najave 17. ožujka 2020.

Do daljnjeg se zatvaraju Slastičarnice Orijent i Le Kolač

foto: Marijana Zlomislić
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas je bio posljednji radni dan Orijenta, zagrebačke slastičarnice s osam stoljeća dugom tradicijom.

Baš kao i brojni restorani, proteklog su vikenda i slastičarnice pokušale naći rješenje za tragičan pad prometa. Neke su pribjegle skraćenju radnog vremena i dostavi, dok su druge ipak odlučile privremeno zatvoriti.

Orijent, najdugovječnija zagrebačka slastičarnica, od danas više neće raditi. Iako su u ponedjeljak testirali dostavu kolača, jučer su objavili kako će lokali u Maksimirskoj i Petrinjskoj biti zatvoreni do daljnjeg."Dragi naši gosti, mislimo na vaše i naše zdravlje te se brinemo da smanjimo širenje zaraze nastalog virusa. Sukladno uputama gradskih i državnih institucija, a radi sprečavanje širenje zaraze virusom, slastičarnice Orijent neće biti otvorene do daljnjeg", kazali su na Instagramu. 

Iz Le Kolača, slastičarnice pastry chefa Roberta Hromalića, su jutros na društvenim mrežama također najavili kako će do daljnjeg biti zatvoreni. Zbog sigurnosti zaposlenika i dostavljača, neće ni dostavljati preko Glova ni Wolta. 

Možda vas zanima... Zbog koronavirusa se zatvara niz zagrebačkih restorana Najave

 

Odgovor drugih zagrebačkih slastičarnica na koronavirus

Prema informacijama na društvenim mrežama, Meet Mia promijenila je radno vrijeme, pa tako radi svakog dana od 8 do 20 sati, a prima i narudžbe za torte. Mijine su slastice također dostupne putem Wolta. 

Torte i to zasad ostaju otvorene, a jučer su krenuli i sa dostavom u radijusu od tri do četiri kilometra od svojih lokala. Minimalna narudžba nije postavljena, a brojeve telefona možeš pronaći na njihovim društvenim mrežama. Novo pak je radno vrijeme slastičarnice Torterie od 10 do 18 sati.

Jolie Petite i Cukeraj do trenutka kada smo završavali ovaj članak nisu na svojim društvenim mrežama komuncirali nikakve promjene. Preostaje vidjeti koliko će zagrebačkih slastičarnica nastaviti s dostavom u slučaju odluke o zatvaranju ugostiteljskih objekata. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.