Kao što su Danijel i Tjitske Đekić iz rovinjskog restorana Monte, Hrvoje Zirojevć iz Laganinija na Palmižani, te Rudolf Štefan iz šibenskog Pelegrinija predvodnici trendova u vrhunskoj gastronomiji, tako je i Lexus sinonim za luksuz i pouzdanost te predvodnik trendova u automobilskoj industriji.
U ime premium brenda Lexus, partnera prestižnog gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia, Dino Brekalo, regionalni direktor Toyota/Lexus maloprodajnih i servisnih centara, uručio je upravo tim chefovima trofeje za najbolje restorane u Hrvatskoj prema izboru Gault&Millau Croatia 2020.
Ispred hotela Esplanade, gdje se održala gala večera povodom objave trećeg izdanja vodiča, izložen je Lexus hibridni model limuzina ES. Izazvao je divljenje gostiju i vrhunskih chefova restorana koji su, uz dubrovački 360, ocijenjeni s visoke četiri kuharske kapice ili toke.