Najave 02. kolovoza 2023.

Japanci su izmislili novo voće, limun-dinju!

Limun-dinja
Limun-dinja, novo voće s japanskog otoka Hokkaida foto: Suntory
gastro postao gastro.24sata.hr
Novo voće, koje kombinira slatkoću dinje i osvježavajuću kiselost limuna, na tržište dolazi nakon 5 godina eksperimentiranja, a jedan komad stoji oko 20 eura

U Japanu nikad kraja inovacijama – nedavno su tako predstavili potpuno novo voće, lemon melon (limun-dinju) – koju su uzgojili farmeri na japanskom otoku Hokkaido. Izvana, novo voće izgledom podsjeća na mini lubenicu, ali nema karakteristične svijetle i tamne zelene pruge već je njezina kora žuto-zelene boje.

 

Možda vas zanima... Istražili smo: Ovo je najskuplje voće na svijetu Špajza

 

No iznenađenje slijedi kad otvoriš limun-dinju: 'meso' ovog voća je blještavo bijele boje, a kad ga zagrizeš, kako opisuju oni koji su ovo voće imali prilike kušati, oduševi te njegova slatkoća, nakon koje slijedi i osvježavajuća kiselina limuna. Voće ima teksturu svježe ubrane, još ne potpuno mekane kruške, no kako dodatno dozrijeva tako i njegova tekstura postaje mekša.

Novo voće na tržište plasira tvrtka Suntory, a njihov tim limun-dinju uzgojio je kao rezultat višegodišnjeg istraživanja. Na uzgoju ovog novog voća radili su punih 5 godina prije nego što su ga ove godine uspjeli premijerno predstaviti i plasirati na tržište.

 | Author: Suntory Limun-dinja iznutra je blještavo bijele boje, a kombinira slatkoću dinje i kiselost limuna foto: Suntory

Limun-dinja vrlo je ekskluzivne naravi – u ovoj prvoj sezoni, do kraja kolovoza, prodaju samo 3800 komada (koliko ih je ukupno uzgojilo 5 odabranih poljoprivrednika iz mjesta Furano na otoku Hokkaido), a svaki stoji 3218 jena, što je oko 20 eura (preciznije, 20 eura i 57 centi).

Ako misliš da skuplje ne može, varaš se – najskuplje voće na svijetu je (također japanska!) Yubari King dinja – jedan komad nedavno je prodan na aukciji za 5 milijuna jena, što je skoro 32.000 eura! Također, za 10.000 jena (63 eura) u Japanu se prodaje Zentsuji četvrtasta lubenica, dok jedan grozd grožđa Ruby Roman dostiže cijenu od čak 1,2 milijuna jena (7665 eura)!

Pa, tko voli neka izvoli!

 | Author: Suntory Limun-dinja foto: Suntory

 

Akita govedina Možda vas zanima... Kobe pomakni se, stiže Akita: Bolje od najskuplje govedine na svijetu? None Najskuplji sendvič na svijetu Možda vas zanima... Ovo je najskuplji sendvič na svijetu u redovnoj prodaji, mnogi se pitaju vrijedi li to tih novaca Špajza Možda vas zanima... Donosimo popis 10 najskupljih namirnica na svijetu Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:18 03. Kolovoz 2023.

    izvrsno