Najave 03. lipnja 2024.

Jedva čekamo: Zagreb dobiva Ekološku tržnicu!

med, sok od aronije
Na Ekološkoj tržnici bit će i meda i sokova...
foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Svakog četvrtka, od 6. lipnja do 11. srpnja na Tržnici Jarun od 16 do 20 sati održavat će se Ekološka tržnica, koja se vraća u rujnu, nakon ljetne pauze. Za početak, sudjelovat će 20-ak ekoloških proizvođača

Odlična vijest stiže nam iz Zagrebačkog holdinga! Ne, nije riječ o cijenama, opskrbljivačima plinom i vodom, već se vijest tiče fine, zdrave hrane!

Naime, u četvrtak 6. lipnja na Jarunskoj tržnici, kako javljaju iz Grada, s radom kreće Ekološka tržnica na kojoj će sudjelovati isključivo domaći proizvođači prehrambenih proizvoda s ekološkim certifikatom i oni u prijelaznom razdoblju za ekološku proizvodnju.

Mrkvica Možda vas zanima... Nova zagrebačka rapsodija ekoloških proizvoda! None

artičoke | Author: Duško Jaramaz/PIXSELL Artičoke foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Četvrtkom od 16 do 20 sati

Ekološka tržnica će raditi svakoga četvrtka od 6. lipnja do 11. srpnja od 16 do 20 sati na otvorenom dijelu na istočnoj plohi Tržnice Jarun, Pakoštanska 5. U planu je da Ekološka tržnica nastavi s radom i u jesenskom periodu, odnosno nakon ljetne pauze.

Tim projektom organizatori žele omogućiti potrošačima da na jednom mjestu kontinuirano mogu nabavljati svježe i prerađene domaće ekološke proizvode kao što su voće, povrće, sokovi, džemovi, pčelinji proizvodi…, a proizvođačima ekoloških proizvoda da nađu stabilno tržište. Odlična je to prilika da se direktno od proizvođača kupci opskrbe najkvalitetnijim ekološkim proizvodima iz Zagreba i okolice.

trešnje | Author: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL Trešnje foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL NAR-DidaBoza.jpg Možda vas zanima... Dida Boža ekološki sok od nara Špajza bijelo i crno vino.jpg Možda vas zanima... Prirodno i fino: Domaće ekološko vino Špajza

Za početak stiže 20-ak ekoloških proizvođača

Na prvom izdanju Ekološke tržnice na jarunskom placu sudjelovat će 20-ak ekoloških proizvođača, a nadamo se da će ih iz tjedna u tjedan biti sve više, a da će ponuda biti sve bogatija.

Zagrebački holding, podružnica Tržnice Zagreb, project Ekološke tržnice pokrenuo je u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje i Upravnim odjelom za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije.

dolac, tikvice | Author: Marko Jurić/PIXSELL Tikvice foto: Marko Jurić/PIXSELL

Dida Boza Možda vas zanima... Dida Boža predstavlja ekološku instant kavu Mount Hagen None Možda vas zanima... Ekološki bademi iz Ravnih kotara izvoze se i u Skandinaviju Špajza Možda vas zanima... Ekološka farma s tradicijom većom od 100 godina u blizini Zagreba Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.