Najave 05. listopada 2017.

Kad se udruže mali, kuhaju se velike stvari

foto: mali Chef
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon uspješnog Malog piknika, poznata mobilna tržnica lokalnih organskih proizvoda koja pod svojom kapom okuplja domaće OPG-ove, Mali plac, pokreće još jedan poseban projekt, ovaj put u suradnji s gastro-blogericom Petrom Majdak (mali Chef).

Jednom tjedno u kuhinji Malog placa i pod kuhačom malog Chefa, uz inspirativne gurmanske priče o prirodnoj i stvarnoj hrani, stvarat će se jednako mala, ali prava kulinarska čuda.

Ova suradnja tako će širom otvoriti vrata u svijet novih-starih receptura u kojima će glavnu ulogu imati sezonske, prirodno uzgojene namirnice i tradicionalni proizvodi koji će pristizati ravno iz ruku lokalnih proizvođača.

 | Author: mali Chef foto: mali Chef

Cilj ove kulinarske avanture je podsjetiti na obilje koje nam je dostupno u prirodnom okruženju, osvrnuti pažnju na vrijednost lokalnog i tradicijskog uzgoja hrane, očuvati stare recepture, kao i domaće okuse koji nestaju pod pritiskom industrije i komercijalizacije, potaknuti kupovinu i konzumaciju stvarne hrane te pružiti inspiraciju za pripremu najfinijih kreacija za sretan stol.

 | Author: mali Chef foto: mali Chef

"Želimo pokazati što sve možete napraviti u vlastitoj kuhinji s domaćim biljnim namirnicama te koliko su raznovrsne i zanimljive mogućnosti korištenja takvih namirnica u svakodnevnoj prehrani. Isto tako, želimo pokazati da takva vrsta prehrane, osim što pozitivno utječe na zdravlje ljudi, može ujedno i usrećiti nepca svih ljubitelja dobre hrane.

 

Mali plac Možda vas zanima... Sretan 4. rođendan Malom Placu s Tavana! Špajza

 

Recepti će se bazirati na pristupačnim i lako dostupnim domaćim namirnicama, a konačni rezultat bit će hranjivi i ukusni obroci za čiju pripremu nećete morati utrošiti puno vremena." – opisala je suradnju autorica recepata.

 | Author: mali Chef foto: mali Chef

Recepti koji će se objavljivati na tjednoj razini na blogu malog Chefa (malichef.com) i web stranici Malog placa (mali-plac.org) objedinit će najbolje od naše tradicionalne i suvremene gastronomije, oživjeti neke zaboravljene namirnice te nas upoznati sa širokim mogućnostima upotrebe samoniklog bilja u prehrani.


Možda vas zanima... #PLAC je opet IN - tržnice postaju dio urbane kulture Najave

 

Sočivo bogato grahoricama i gusta juha od domaćih rajčica oduševit će sve one vjerne tradiciji, a za poklonike nešto suvremenijeg pristupa mali Chef pripremit će pečenu ciklu i mrkvu s vinaigretteom od smeđeg maslaca, octa i badema, omlet s lobodom ili rižoto s kaduljom i bundevom.

 

Možda vas zanima... Budite prava faca - jedite klopu s Placa Najave

 

Neće biti iznevjereni ni sladokusci, koje očekuju brojne prirodne i niskokalorične slastice i poslastice.

 | Author: mali Chef foto: mali Chef

Sretno nepce žele vam mali Chef i Mali plac!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.