Ljetne kulinarske radionice u Centru za kulturu prehrane započinju 4. srpnja japanskim specijalitetima kao što su sushi i gyoza, a samo dva dana kasnije, 6. srpnja, ljubitelji francuskih slastica moći će se okušati u pripremi deserata od kuhanog tijesta, profiterola i eklera.
Kroz pripremu pet recepata na radionici Teletina & Junetina polaznici će usavršiti tehnike pripreme mesa, a uz svaki recept radit će se i pripadajući prilog. Mesne delicije moći ćete pobliže upoznati 7. srpnja.
Dva intenzivna jednodnevna tečaja Škola slastičarstva i Škola kuhanja održat će se 8. i 9. srpnja, a na istima će polaznici moći otkriti sve tajne pripreme savršenih biskvita, krema, keksića, prhkih tijesta, dizanih tijesta, zdravih slastica i vučenih tijesta pod vodstvom Anje Bajt. Slanu verziju radionice vodit će blogerica Andrea Cukrov s bloga Cukar, a polaznicima će pokazati kako se priprema domaća tjestenina s umacima, jela na žlicu, bijelo i crveno meso, riba i plodovi mora, domaći kruh i namazi.
U nešto opuštenijem tonu Centar za kulturu prehrane pripremio je još i radionice francuske kuhinje u ljetnom izdanju s osvježavajućim novim receptima, radionicu sirovih torti, a talijanskim slasticama sredinom mjeseca zatvorit će se ciklus slasnih ljetnih delicija.
Za više informacija, posjetite službenu stranicu Centra za kulturu prehrane ili Facebook stranicu.