Omiljeni splitski street food festival, Split Spring by Staropramen, svoje šesto izdanje započeo je u sjajnoj atmosferi, privlačeći brojne pojsetitelje i donoseći pregršt dobre hrane i nezaboravnu zabavu. Smješten u ambijentu uz Dioklecijanovu palaču i zidine, u ulici kralja Tomislava, ispred Galerije umjetnina i popularnog "Mista", Split Spring još je jednom pokazao kako ga posjetitelji obožavaju.
Neizostavna gastro destinacija u gradu
Tijekom proteklog vikenda, Split Spring se pokazao kao neizostavna destinacija u gradu, privlačeći brojne turiste i Splićane. Ugodna popodnevna i večernja druženja, prije početka glavne turističke sezone, već tradicionalno označavaju početak ljeta za mnoge Splićane.
Svaku večer, vrhunski DJ-evi osiguravaju odličnu glazbu koja raspleše sve okupljene i stvara nezaboravnu atmosferu. Održana je i humanitarna akcija Bronzin jubavi na kojoj su chef Duje Kanajet iz Šuga te ekipa iz Hobe pripremala brudet od ribe i kozica prilikom čega su prikupljali sredstva za jednu osmeročlanu obitelj iz Geta kojoj je potrebna kompetna renovacija kuće jer čak šestoro male djece živi u neprimjerenim uvjetima, akcija i aktivnosti će se provoditi kroz cijelo ljeto, a možete je zapratiti i na Instagramu (Bronzin jubavi).
Uz Split Spring su svake godine i četveronožni štićenici udruge Bestie koja je do sada na ovoj manifestaciji udomila preko 20 kućnih ljubimaca.
Odlična ponuda hrane
Ipak, ono što ovaj festival čini posebnim je nevjerojatna ponuda hrane na desetak kućica koje nude delicije za svačiji ukus. Uz miris domaće kuhinje i međunarodnih specijaliteta, svaki posjetitelj može pronaći nešto za sebe, bilo da preferira mesne delicije, plodove mora ili slatke zalogaje.
Pigeria Gudin - novootvorena senzacija sa splitskog Pazara donosi raznovrsne specijalitete od svinjetine, uključujući Iberico burger s kozjim sirom, džemom od kapule i majonezom od domaće šalše, Krainer kobasicu punjenu sirom i hrskavu svinjsku bajaderu. Ova kućica postala je prava zvijezda festivala, privlačeći ljubitelje mesa svojim jedinstvenim kombinacijama okusa.
Artičok - nudi ukusne ciabatte s pestom od pistacija, koje su pravi hit među posjetiteljima koji traže nešto lagano i aromatično. Njihove ciabatte savršeno spajaju svježinu i bogatstvo okusa, čineći ih nezaobilaznim dijelom ovog festivala.
Uje Oil Bar - uz tradicionalne street food zalogaje poput soparnika i komiške pogače, tu su i razne marinade poput kozica u limunu, plave i bijele ribe te hobotnice. Ova kućica nudi pravi doživljaj mediteranske kuhinje, s naglaskom na svježe i lokalne sastojke.
Hoba - novootvoreni bistro donosi Hoba burger s polpetom od hobotnice, Hoba fritule te skušu u savuru. Njihova kreativnost u pripremi morskih plodova osvaja sve koji traže nešto novo i drugačije.
Sexy Cow – nudi omiljene tortille poput "Naughty Cow" sa rampsteakom, slaninom, guacamoleom, sirom, jajem i kapulom te "Don't Tell Your Boyfriend" tortille s goveđim mesom i barbacue umakom te za slatkoljupce, tortillu s Nutellom, bananom i lješnjacima. Sexy Cow kućica poznata je po svojoj zabavnoj atmosferi i veselim zaposlenicima koji dodatno uljepšavaju cijeli doživljaj.
eVala 1903 - chef Ivan Temšić priprema BaoBun sa steakom, šalšom i lukom, fritto misto te smash burger s domaćim ajvarom. Svaki zalogaj ovdje je prava eksplozija okusa, pažljivo osmišljena da zadovolji i najzahtjevnije gurmane.
Biberon sushi&grill - donosi kombinaciju svojih poznatih sushija, gyoza, tempure i spring rolla s svojim kultnim grillom – ćevapima i pljeskavicom u brugeru.
eVala Rustica - u svojoj street food varijanti nudi šporke makarune i Philly cheesesteak. Njihovi rustikalni recepti donose okus tradicionalne kuhinje u modernom street food izdanju.
Bistro Toč - donosi tradicionalna jela poput pašticade, polpeta, meksičke salate s pohanom piletinom te quesadille i tacose. Ovo je mjesto gdje se može osjetiti pravi duh dalmatinske kuhinje, obogaćen svjetskim utjecajima.
Ferdinand knedle - za slatkoljupce tu su knedle u bezbroj okusa, od Nutelle, šljiva, pistacija do šumskog voća. Njihove knedle su prava poslastica koja osvaja na prvi zalogaj.
Znamo što se jede, a što se pije na Split Springu?
Sve kućice, kao i Misto štand, poslužuju hladni Staropramen, Hendrick's gin te koktele bazirane na njemu, razne druge koktele, a tu su i Jana, Jamnica gemišti te ledena Coca-Cola. Širok izbor pića omogućava svakom posjetitelju da pronađe osvježenje po svojoj mjeri, dodatno obogaćujući gastronomski doživljaj festivala.
Split Spring traje do subote 1. lipnja, a radno vrijeme je svaki dan od podneva do 23 sati, s produženim radnim vremenom petkom i subotom, kada radi do ponoći.