Najave 01. prosinca 2016.

Početak prosinca donosi 11. Festival čokolade u Opatiji!

foto: TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.
gastro postao gastro.24sata.hr
Početak blagdanskog razdoblja obilježit će najfinije čokoladne slastice, a čokolada će postati sastojak glavnih jela brojnih restorana, inspiracija i materijal za umjetničke radove, tijekom Festivala čokolade koji se održava od 2. do 4. prosinca.


Tri najslađa dana u godini Opatijce i njihove posjetitelje očekuju u prvom vikendu prosinca, tradicionalnom terminu Festivala čokolade, čije će 11. izdanje predstaviti najfinije čokoladne delicije vrhunskih domaćih i stranih slastičara i čokolatijera, ali i pregršt glazbenih, gastronomskih, zabavnih i kulturnih sadržaja za sve generacije.

 | Author: TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co. foto: TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.

Tijekom ta tri dana, od petka, 2. prosinca do nedjelje 4. prosinca, centralna lokacija u Opatiji bit će Kristalna dvorana hotela Kvarner gdje će se održavati Čokoladna čarolija - prezentacija, degustacija i prodaja čokoladnih delicija, na kojem će se predstaviti Vilma iz Raba, Atelier Ecostyle i Ivy's Sweet Lavander iz Opatije, VR Choco Art i Obrt Nashe iz Pule, Medina kućica iz Popovače, Slastičarna Šarlota/Favory Catering, Al Kaprone čokoladni likeri iz Zagreba, Čokoladnica Tramontana iz Portoroža, Hiša trt, vina in čokolade Kunej iz Brestanice, Slastičarna Casa del padrone iz Krka, Slavonska košarica iz Slavonskog Broda, Hedona iz Križevaca, Cremalat iz Poreča, Čokoladni svijet iz Tuzle, Čokoladnica Cukrček iz Ljubljane, Polonine Sladke Skrivnosti iz Celja, OPG Sedlar iz Novoselca, Ebba's Cuisine iz Rijeke, čokolada Cocome iz Budimpešte, Debic iz Rijeke te Iridis Sweets iz Šentjura. 

Uz centralni sajam, „slatke atrakcije“ odvijat će se i na brojnim drugim lokacijama u Opatiji: Čokoladni Advent u Parku sv. Jakova i Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer donijet će glazbene programe, hologramske projekcije te programe za djecu, na opatijskoj tržnici zaživjet će Slatki Mrkat s prodajom čokoladnih delicija i slastica, na Ljetnoj pozornici Choco Ledena čarolija, a u Choco izlogu Milenijeva Choco svijeta u hotelu Continental posjetitelji će moći pratiti izradu „božićne slagalice“ i velikog božićnog drvca od čokolade. 

 | Author: TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co. foto: TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.

Zbivanja u sklopu Festivala čokolade počet će već u petak, 2. prosinca u jutarnjim satima – na opatijskoj tržnici u 11 sati bit će otvorena izložba „Povijest čokolade“, a u poslijepodnenvim satima od 16.30 sati ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer na Choco After Job tulumu zasvirat će grupa Dellboys. Villa Angiolina u poslijepodnevnim će satima ugostiti predavanje i degustaciju pod nazivom „Croatian Choco Concept – Molekularne čokolade“, a djeci najzanimljivije bit će otvorenje Grada Djeda Mraza u hotelu 4 opatijska cvijeta, dok će glazbeni program sadržavati i nastup grupe L'Abeille u hotelu Continental te klape Nevera na Ljetnoj pozornici. U suvenirnici Manufaktura tijekom čitavog petka, ali i ostatka vikenda, moći će se pogledati i kušati čokoladna gramofonska ploča i sirove čokoladne slastice koje spravlja Mihaela Devescovi.

U subotu, dan će početi humanitarnom prodajom slastica opatijskih slastičara ispred opatijske tržnice koju će obogatiti glazbeni nastup dječjeg zbora Tratinčice, solista edukativnog centra Glazbeni vrtuljak te solista Studija Maraton Rijeka, a nastaviti se školom izrade slastica za „male sladokusce“ u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer. Umjetnost u čokoladi u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner predstavit će u subotu, ali i u nedjelju Admir Karalić, a svi mališani moći će oslikati svoja lica raznim bojama uz Choco Tattoo. U Milenij Choco svijetu oba dana Antonio Licitra izrađivat će čokoladnu skulpuru, a svi posjetitelji moći će sudjelovati u prezentaciji izrade dekoracije torte Opatijska kamelija. U suvenirnici Manufaktura održat će se edukativna radionica i promocija knjige „Slatke strasti“ autorice Mihaele Devescovi.

Posebna atrakcija ovogodišnjeg Festivala čokolade biti će i čokoladna tabla veličine 20 m2 koju će posebno za ovu priliku pripremiti čokoladnica Cukrček iz Ljubljane, trenutni svjetski rekorderi u izradi najveće čokolade upisani u Guinessovu knjigu rekorda. Čokolada će biti izložena u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, a prodaja će krenuti u subotu u 12.00 sati kada će prvi dio odlomiti Doris Vlah, poznata sudionica kulinarskog showa Tri, dva, jedan, kuhaj i voditeljica emisije Cook & Smile Kanala Ri.

Centralni subotnji program održat će se od 17 do 22 sata u Villi Angiolini, a riječ je o već poznatom i popularnom Opatijskom paradoksu koji spaja čokoladu i vino, a ovog puta tom će spoju dodati i vrhunska maslinova ulja. Uz glazbu Vedran Ružić dua predstavit će se vinari Bofan, Clai, Radović, Raak, Gentille Winery i Mas-vin, proizvođači maslinovih ulja Negri i Oliveri te praline Vilme Rab.

Posljednjeg dana Festivala čokolade, u nedjelju 4. prosinca, program će početi edukativnom choco radionicom Pop Cakces na prvom katu opatijske tržnice, a u isto vrijeme u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer održat će se choco radionica za djecu „Molekularne čokolade“ - Škola izrade slastica za male sladokusce (7+) i edukacija tete Irene (Udruga Fair trade, Bale) o primjeni fair trade koncepta u proizvodnji čokolade. Zanimljiv program održat će se tijekom čitavog poslijepodneva u Villi Angiolini – događaj nazvan „Čokolada i vino – hrana i piće bogova“ predstavit će ulogu žlahtine Toljanić i čoklade u turizmu i hrvatskoj kulturnoj baštini. Nedjelja će također imati i bogat glazbeni program, koji će početi već od jutarnjih sati. Dino Antonić & 4 Shades nastupat će na terasi hotela Kvarner, Andrej & Neno mandolinu i gitaru „ukrstit“ će na terasi hotela Contiental, Exotic Pop Orchestra orkestrirat će u hotelu Milenij, a ulicama grada glazbu će pronositi Trio Asi. Love Runners Band nastupit će poslijepodne ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, Ivo Heder bit će gost DJ večeri na Ljetnoj pozornici, a između sve te glazbe, djeca će se moći odmoriti uz projekciju filma Gremlini u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.