Spinnaker Gourmet Stage je serija posebnih tematskih gourmet večera u Valamarovom restoranu Spinnaker, smještenom u starogradskoj jezgri Poreča, u sklopu Valamar Riviera Hotela, na samoj porečkoj rivi.
Restoran je u ovogodišnju sezonu ušao s potpuno preuređenim interijerom i degustacijskim jelovnicima baziranim na istarskim običajima, kao i tradicionalnim okusima istarskih namirnica interpretiranim na suvremen način.
Osoblje Spinnakera ponosi se visokim ocjenama na Trip Advisoru, ima tri toke u gastronomskom vodiču Gault&Millau Croatia te preporuke u vodičima Venezie a tavola, Falstaff i Istra Gourmet.
Spinnakerov chef Goran Hrastovčak i voditelj restorana, glavni sommelier Zoran Gregorović pripremaju novo izdanje Spinnaker Gourmet Stagea koje će se u ovom restoranu održati u četvrtak, 7. rujna.
Večera će se održati u sklopu vrhunske porečke gastro manifestacije Tunalicious Street Food Festivala pa će stoga i cijeli jelovnik biti posvećen jadranskoj tuni, omiljenoj namirnici koja je u našem moru toliko kvalitetna da je tražena čak i u dalekom Japanu gdje se, zbog svoje visoke kakvoće redovito konzumira sirova.
Osoblje Spinnakera će tim povodom kuhinju prepustiti u ruke Stivenu Vuniću, chefu i vlasniku konobe Zijavica u Moščeničkoj Dragi, koji je upravo ribu i plodove mora učinio okosnicom svoje kuhinje. Vunić je odrastao u ribarskoj obitelji i cijelu filozofiju svog restorana izgradio na očuvanju morskih namirnica i čistom, jasnom kuhanju s autentičnim okusima.
Radi poznavanja ribe i mora nametnuo se kao idealan kandidat za gostovanje na novom izdanju Spinnaker Gourmet Stagea i pripremu jelovnika kojim će dominirati jadranska tuna. Vunićev kulinarski talent i njegovanje sklada na tanjuru prepoznao je i Gault&Millau Croatia koji mu je dodijelio trofej Veliki chef sutrašnjice.
Vunićev autorski jelovnik za Spinnaker Gourmet Stage pratit će i wine pairing s vinima Ipša čiji se vinogradi prostiru na cijenjenim lokacijama središnje Istre. Svoja prirodna vina obitelj Ipša proizvodi od sorti malvazija istarska, sivi pinot, refošk i teran postupkom duže maceracije i odležavanjem u drvenim bačvama, dok pjenušce rade klasičnom metodom vrenja u boci.
Mjesto na ovom posebnom gastronomskom doživljaju u restoranu Spinnaker se može osigurati prethodnom rezervacijom. Konkretan jelovnik i cijene će biti objavljeni krajem kolovoza na službenim web stranicama te na Facebook stranicama događanja, gdje možeš pronaći informacije i o ostalim programima u sklopu Tunalicious Street Food Festivala koji će cijeli Poreč od 1. do 10. rujna pretvoriti u ultimativnu destinaciju za sve ljubitelje tune.