Najave 568 prikaza 30. siječnja 2017.

Talijanski umjetnik tjestenine gostuje u Zagrebu

Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Otto&Frank bar ugošćuje poznatog talijanskog chefa Marca Sassa – Uz vrhunska jela od tjestenine i tartufa, talijanski chef održat će i dvije radionice

Od 28. siječnja do 4. veljače, u baru Otto & Frank u Tkalčićevoj 20, počinje ciklus gostovanja chefova koji su se etablirali van zagrebačke restoranske scene. Prvi među njima je talijanski umjetnik tjestenina i zaljubljenik u gljive i tartufe – Marco Sasso.

 | Author: Promo Promo

Marco Sasso je Toskanac rođen u Pisi koji je svoju kulinarsku karijeru gradio na dva kontinenta. Prvo u Americi, najviše u New Yorku gdje je imao svoj restoran i tvrtku za prodaju gljiva La Tartuferia. Njegova ljubav prema gljivama dovela ga je u Hrvatsku, točnije na otok Lošinj gdje zadnjih jedanaest godina drži restoran „Bora Baru“. Na Lošinju Marco je ponovno otkrio mirise i okuse svoga djetinjstava, s osim toga gljive i najdraži mu tartufi su mu nadohvat ruke.

Jela koja će spravljati autorske su izvedenice poznatih talijanskih jela s tjesteninama i njegove kreacije s tartufima, a uz četiri organizirane večeri u baru Otto&Frank, Marco Sasso će održati će i dvije radionice u obližnjem prostoru specijaliziranom za takvu namjenu - Opatovina 13.  Na radionicama koje će se održati u srijedu, 1. i četvrtak, 2. veljače svi zainteresirani imat će priliku naučiti sve o tjesteninama i tartufima.

 | Author: Promo Promo

Tagliatelle s brokulom i domaćom kobasicom, Papardelle s veprom, Tortelloni punjeni riccotom i špinatom u umaku od rajčice, Panna cotta s tartufima i medom samo su neka od jela koje će praviti Marco Sasso i koja će se moći probati tijekom njegova gostovanja u Otto&Franku. Uz to, Otto&Frank je pripremio i pravu poslasticu za sve ljubitelje domaćih craftova, najboljih europskih lagera i finger food delicija, jer je četvrtak 2. veljače rezerviran za uživanje u pivu i prženim i spicy pilećim krilcima, brusketa s kobasom i Brie sirom, ražnjića od mladog krumpira i pancete i drugim delicijama.

 | Author: Promo Promo

Tjedan vrhunskih talijanskih delicija i aromatičnih tartufa u baru Otto&Frank spreman je za sve željne omastiti svoj brk!

Donosimo i raspored događanja za tjedan s Marcom Sasso:

01.02. / SRIJEDA:

A) RADIONICA 1: 17 - 19 h // cijena 250 kn // broj mogućih prijava 12

Predavač ove radionice je Marco Sasso koji će sve polaznike provesti kroz tipove brašna, razne tehnike izrade tjestenine te pokazati izradu jedne vrste tjestenine koju će polaznici onda spremiti i konzumirati uz čašu vina.

Osim recepture kompletnog jela, Sasso će polaznicima pokazati izradu drugih oblika tjestenine (papardelle, chitarra, ravioli). Radionica je na engleskom jeziku uz pratnju hrvatskog moderatora.

Jelo koje se sprema na radionici:

Tortelloni punjeni riccotom i špinatom s maslacem i lošinjskom kaduljom

Čaša vina na radionici: Zigante Malvazija

B) VEČERA u Otto & Franku: 20 h // cijena 140 kn // za polaznike radionice 110 kn

Dva slijeda domaće tjestenine:

  • Papardelle s veprom / Telus Plavac
  • Tortelloni punjeni riccotom i špinatom u umaku od rajčice / Kobal Haložan

02.02. / ČETVRTAK

Pivo i bar food: od 20h

Uz opuštenu atmosferu i muziku služit će se domaći craftovi, najbolji europski lageri i finger food s potpisom Marca Sasse.

Rezervacije nisu nužne, ali su poželjne!

Hrana koju će Sasso za taj dan raditi je:

  • Pržena pileća krilca
  • Spicy pileća krilca Hoisin
  • Tikvice sa suhim sirom, bademi, redukcija aceta
  • Ražnjići od mladog krumpira i pancete
  • Brusketice s kobasom i Brie sirom

03.02. / PETAK / TARTUFI

A) RADIONICA 02: 17 – 19 h // cijena 300 kn // broj mogućih prijava 12

Chef Sasso je umjetnik tjestenina i za sebe kaže da je «mushroom freak», a posebno tartufa. Na radionici polaznici će imati priliku doznati sve o tartufima, gdje se beru, koje su vrste tartufa, koji je najbolji, kako se čuvaju i najbolje koriste u kuhinji.

Pokazat će izradu jedne vrste tjestenine s tartufima koju će polaznici onda spremiti i konzumirati uz čašu vina.

Jelo koje se sprema na radionici:

Ravioli punjeni ricottom i svježim tartufima

Čaša vina na radionici: Deklić Malvazija

B) VEČERA u Otto & Franku: 20h // cijena 300 kn – tri sijeda // za polaznike radionice 250 kn

  • Ravioli od riccote i tartufa, gnudi / Deklić Malvazija
  • Drugi slijed se bira prilikom rezervacije:
    • file brancina s pireom od celera i tartufima / Kobal Šipon
    • sv.lungić s pireom od celera i tartufima / Telus Plavac
  • Panna cotta s tartufima i medom / Kobal Haložan

04.02. / SUBOTA

VEČERA u Otto & Franku: 20h // 300 kn

  • Carpaccio od hobotnice / Zigante Malvazija
  • Ricotta gnocchi - gnudi / Kobal Sivi Pinot - orange
  • Sv.lungić s vrganjima i pireom s karameliziranim lukom / Duboković 2718
  • Panna cotta s tartufima i medom / Kobal Haložan

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.