Već devetu godinu zaredom, diljem svijeta u studenome se održava manifestacija Tjedan talijanske kuhinje, a cilj je predstavljanje i promicanje bogate kulinarske i gastronomske tradicije kao važnog konteksta talijanskog suvremenog identiteta i kulture.
Fokus na mediteranski, dijetalni način prehrane
Ovogodišnji Tjedan talijanske kuhinje stavlja poseban fokus na mediteranski, dijetalni način prehrane te duboko ukorijenjenu, tradicionalnu kuhinju, kao garanciju ljudskog zdravlja, uravnoteženog životnog stila i sveukupne dobrobiti.
Nizom prigodnih događanja i u Hrvatskoj će se u tjednu do 18. do 22. studenoga obilježiti Tjedan talijanske kuhinje u svijetu. Između ostalog, Talijanski institut za vanjsku trgovinu u Zagrebu (ICE Agencija) i Veleposlanstvo Italije u Republici Hrvatskoj organiziraju u suradnji s Kulinarskim Institutom Kul IN 20. studenoga prigodni formativni program u Sisku.
Odličan masterclass i natjecanje mladih kuhara
U Kul IN-u će taj dan gostovati chef Paco Zanobini iz Talijanske kulinarske škole ALMA - održat će masterclass na kojem će pripremiti dva tipična jela talijanske kuhinje: zelene raviole s nadjevom od bundeve, kremom od artičoke, uljem od inćuna i maslinama te rižoto sa šafranom, peršinom i limunom.
Nakon masterclassa održat će se natjecanje mladih hrvatskih kuhara, koji će pripremati navedena jela te pokušati izboriti nagradnu kulinarsku edukaciju u Kulinarskom Institutu Kul IN i talijanskoj školi ALMA.