Najave 20. svibnja 2024.

Za vikend Istra otvara svoje podrume!

Vinistra, otvoreni podrumi
Vinistra za nedjelju 26. svibnja najavljuje Dan otvorenih podruma
foto: arhiva Vinistra
Nakon uspješno održane 30. Vinistre na redu je još jedna odlična istarska vinska manifestacija - 24. Dan otvorenih podruma

Još jedan odličan vinski event očekuje sve ljubitelje istarskih vina. Nakon vrlo uspješne 30. Vinistre, 26. svibnja Istra će ponovno otvoriti vrata svojih podruma. Na 24. izdanju ovog atraktivnog događaja poznatog kao Dan otvorenih podruma, sudjeluje više od 50 vinarija i nekoliko destilerija iz svih dijelova poluotoka.

Vinistra Možda vas zanima... Više od 10.000 vinoljubaca posjetilo 30. Vinistru! Špajza

Ulaznica za sadnju novih vinograda terana

Od ove godine i jedna novost. Sudjelovanje se naplaćuje, ulaznice stoje 10 eura, mogu se kupiti na web stranici Vinistre i tako sudjelovati u povijesnoj sadnji vinograda klonske selekcije terana na vrhunskoj mikrolokaciji.

Ovaj projekt vrijedi više od 100.000 eura, traje 10 godina, a udruga Vinistra ga realizira u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam u Poreču i Agronomskim fakultetom u Zagrebu.

Vinistra, otvoreni podrumi | Author: arhiva Vinistra Vinistra za nedjelju 26. svibnja najavljuje Dan otvorenih podruma foto: arhiva Vinistra

"Cilj je iz starih vinograda terana selektirati bezvirusne elitne trsove kako bismo podigli proizvodnju ove jedinstvene autohtone sorte na višu razinu. Ovim projektom članovi udruge Vinistra ujedinjeni su u želji da naš teran koji već sada ima iznimne karakteristike, postigne još bolje rezultate", objasnio je Luka Rossi, predsjednik udruge Vinistra, uz poziv svim prijateljima istarskih vina da posljednje nedjelje u svibnju još jednom dođu u Istru.

Vinistra, Svijet malvazija, ocjenjivanje vina Možda vas zanima... Najbolje malvazije imaju Bastian i Deklić! Najave

Možeš posjetiti neograničen broj vinarija

Iz Vinistre pojašnjavaju kako će posjetiteljima nakon kupnje ulaznice za Dan otvorenih podruma na mail stići potvrda s QR kodom. S njim će oni na jednom od 7 punktova (vinarija) moći preuzeti narukvicu koja im omogućuje ulaz u omiljene vinarije.

Ulaznica uključuje degustaciju 3 vina po vinariji, a broj vinarija nije ograničen. No potrebno je unaprijed rezervirati termin u odabranim podrumima, također putem emaila.

Više detalje o manifestaciji kao i informacije o kupnji ulaznice, pronađi ovdje.

Vinistra, otvoreni podrumi | Author: arhiva Vinistra Vinistra za nedjelju 26. svibnja najavljuje Dan otvorenih podruma foto: arhiva Vinistra

Vinistra En Primeur 2024. Možda vas zanima... Mlade malvazije su u top formi, unatoč teškoj godini Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.