Native sadržaj Gastro zvijezda 2024. 27. prosinca 2024.

Anamarija Habuš za gušt najčešće kuha jela iz djetinjstva

foto: Privatna arhiva
gastro postao gastro.24sata.hr
Pratitelji Instagram profila @mrvicesastola najviše vole slatka jela i kolače, a Anamarija se za Gastro zvijezdu 2024. natječe u kategoriji Tradicionalna kuhinja. Obožava spremati jela na kojima je odrasla

Anamarija Habuš kuhanje je zavoljela uz mamu i baku, pa je i sama počela stvarati fina jela. Kako kaže, zadovoljstvo joj je nahraniti druge, a svoju ljubav prema kuhanju dijeli na Instagram profilu @mrvicesastola. Ove godine okušat će svoje kulinarske sposobnosti i natjecati se za Gastro zvijezdu u kategoriji Tradicionalna kuhinja.

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

1. Kada ste i zašto pokrenuli svoj profil/food blog?

Svoj prvi profil vezan uz kuhanje sam pokrenula prije mnogo godina na jednoj od prvih hrvatskih web platformi posvećenoj kuhanju kako bi na jednom mjestu zadržala sve svoje stvorene i isprobane recepte. Kako se sve razvijalo tako je otvaranje mog vlastitog food bloga došlo samo po sebi jer sam uz kuhanje razvila veliku ljubav prema fotografiji svojih jela. Tako su „Mrvice sa stola“ nastale iz ljubavi prema fotografiji i hrani i postale mjesto gdje svatko može naći nešto za sebe u mojoj „knjižnici recepata“.

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

2. Možete li se sjetiti prvog recepta koji ste objavili?

Prvi recept koji sam objavila je bio za Bakine domaće rezance, naravno napravljene po njenom receptu jer smo kod kuće uvijek najviše voljeli kuhati domaću hranu pripremljenu na onaj stari način kako su nas učile bake i mame.

3. Koja jela najviše obožavaju pratitelji Vašeg profila?

Jela u kojima najviše uživaju moji pratitelji su ona najslađa to jest kolači, ali i sva druga koja izmame osmijeh i zadovoljstvo nakon što isprobaju recept kojim ih razveselim i potaknem na kuhanje.

4. Što kuhate sebi za gušt?

Za svoj gušt najradije kuham domaća jela na kojima sam odrasla, u čiju pripremu uvijek dodam „nešto“ svoje. Tu se podjednako nađu raznorazna pečenja, ali i jela na žlicu.

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

5. Zašto ste se zaljubili u kuhanje?

Od kad znam za sebe volim kuhati i uz štednjak sam uvijek uz mamu i baku provodila vrijeme gledajući kako različite namirnice zajedno stvore fino jelo. Volim stvarati fina jela i zadovoljstvo mi je nahraniti druge.

6. Bez kojeg sastojka ne možete u kuhinji?

Sol je začin bez kojeg nikada ne mogu u kuhinji. Kažu da je sol začin života jer uz prstohvat soli svako jelo postaje ukusnije.

7. Jedan recept koji svatko mora znati napraviti.

Juha! Nevažno je li pileća, goveđa ili povrtna, ali juha je jelo koje bi svaka domaćica trebala znati napraviti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anamarija (@mrvicesastola)

8. Najdraži trenutak u Gastro karijeri

Moj najdraži trenutak u Gastro karijeri je pozitivan odgovor i podrška mojih pratitelja na pokretanje food bloga Mrvice sa stola. Komunikacija i feedback pratitelja mi znači jako puno, njihovo mišljenje i fotografije njihovih jela pokreću me u tome što radim.

9. Čeka Vas snimanje za Gastro zvijezdu, čemu se najviše veselite?

Veselim se druženju sa starim i novim prijateljima i još jednom novom iskustvu izvan svoje kuhinje.

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

Podravka i missGASTRO s ponosom predstavljaju natjecatelje Gastro zvijezde - natječaja koji prepoznaje i slavi strast prema kuhanju i stvaranju jedinstvenih delicija. Natjecatelji svoje kulinarske kreacije pripremaju uz omiljene Podravka proizvode koji im pružaju inspiraciju i kvalitetu u svakoj fazi pripreme. Pratite njihove priče i otkrijte nove ideje za vlastite kulinarske avanture.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.