Igor Jadan vodi Instagram profil @iggibigs, a pratitelji ga osobito vole na TikToku. Ove se godine natječe za titulu Gastro zvijezde u kategoriji Plant-based, a kako kaže, vegetarijanac je cijeli život.
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!
1. Kada ste i zašto pokrenuli svoj profil/food blog? Možete li se sjetiti prvog recepta koji ste objavili?
Prvi video sam objavio 2018. godine gdje sam kroz kratke vlogove prikazivao kako izgleda srednjoškolski život. Oduvijek sam volio kuhati pa sam tako 2022. odlučio sav svoj sadržaj fokusirati na hranu te sam po tome sada i poznat. Prvi recept koji sam objavio bio je za muffine. Pripremao sam ih za druženje s prijatelji i odlučio snimiti svoj recept. Taj video je prošao jako dobro te sam se nakon njega zapravo počeo fokusirati na snimanje recepata
2. Koja jela najviše obožavaju pratitelji vašeg profila?
Pratitelji mog profila najviše vole jednostavne recepte, recepte za fast food kod kuće i za kolače.
3. Što kuhate sebi za gušt?
Sebi za gušt najviše volim u ovo zimsko vrijeme skuhati sarmu, a po ljetu razne tjestenine.
4. Zašto ste se zaljubili u slastice?
Vegetarijanac sam cijeli život. Dok sam bio mlađi nije bilo baš puno opcija za vegetarijansku hranu van mamine kuhinje. Zbog toga sam zavolio kuhati razna jela te eksperimentirati s okusima. Rado neko jelo koje je u originalu s mesom pokušavam napraviti što boljim u vege verziji.
5. Bez kojeg sastojka ne možete u kuhinji?
Bez soli nema šanse da bih preživio. Volim dosta slanu hranu. Sol pojača okus svakog jela bilo slano ili slatko tako da ne znam kako bih išta kuhao bez soli.
6. Jedan recept koji svatko mora znati napraviti?
Mislim da svatko mora znati napraviti palačinke. Možeš ih jesti slane i slatke. Brzo su gotove i mislim da ne postoji osoba koju ne bi usrećilo da joj netko ispeče palačinke.
7. Najdraži trenutak u gastro karijeri? (neka interakcija s followerima, video, komentar, događaj…)
Moj najdraži trenutak u gastro karijeri je da sam ovaj mjesec, sa svojih 22 godine, izdao svoju prvu kuharicu “Blagdanski kolači”. Nakon nekoliko godina snimanja recepata za društvene mreže i velike podrške mojih pratitelja odlučio sam podijeliti s njima knjigu sa svojih 68 najdražih recepata za kolače, a nadam se da će se kroz par godina naći jedna u svakom kućanstvu.
8. Čeka vas snimanje za Gastro zvijezdu. Čemu se najviše veselite?
Kod snimanja za Gastro zvijezdu se veselim napraviti jedno zabavno i fino plant-based jelo. A posebno se veselim druženju, upoznavanju novih ljudi i zabavljanju kroz kuhanje jer mislim da je to i sama bit kuhanja.
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!