Native sadržaj Gastro zvijezda 2024. 27. prosinca 2024.

Martina Đođo dijeli svoje specijalitete na Instagram profilu @cookie.djo

foto: Privatna arhiva
gastro postao gastro.24sata.hr
Martina voli svoje ideje pretvarati u jela i prikazati ih drugima, a ove će se godine natjecati za Gastro zvijezdu 2024 u kategoriji Plant-based jela. Za gušt si najviše voli ispeći focacciu

Martina Đođo jako voli talijansku kuhinju, a ljubav prema kuhanju joj se pojačala od kad je prestala jesti meso i druge životinjske proizvode. Uživa inspirirati druge svojim receptima na svom Instagram profilu, a ove će se godine boriti za titulu Gastro zvijezde u kategoriji Plant-based jela.

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

1. Kada ste i zašto pokrenuli svoj profil/food blog? Možete li se sjetiti prvog recepta koji ste objavili?

Oduvijek sam voljela kuhati, a to se dodatno naglasilo kad sam prestala jesti meso i druge životinjske proizvode. U kuhinji izražavam svoju kreativnost i jako mi je zanimljivo ideje koje se stvore u glavi isprobavati i oblikovati u fina jela pa s to htjela prikazati i drugima, i tako se rodio Cookie Djo profil na Instagramu 2021 a web 2023. Mislim da mi je prvi recept bio tofu na kockice u nekom umaku tipa teriyaki. Još od tada sam na misiji da pokažem kako se fino taj strašni tofu može spremati.

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

2. Koja jela najviše obožavaju pratitelji vašeg profil To su redovito slastice!

A, zanimljivo, idući su juhe i čušpajzi, ta topla domaća jela.

3. Što kuhate sebi za gušt?

Najviše si guštam ispeći focacciu, a kad mi se žuri ali i dalje jede nešto fino, on je to često tjestenina. Općenito jako volim talijansku kuhinju. Zašto ste se zaljubili u plant-based, vege kuhinju? Zato što mi je sjajno da se može jako fino kuhati i jesti bez da se naudi drug živim bićima. Kad kreneš kuhati izvan uobičajenih normi, kreativnost ti proradi na jednoj novoj razini, počneš se igrati s namirnicama i otkrivati što sve možeš, a uz to pokazuješ da može i bez životinjskih žrtava.

4. Bez kojeg sastojka ne možete u kuhinji?

Ako ćemo zicer - onda bez soli, a još bih izdvojila grah i slanutak, kao svaki pravi vegić! :)

5. Jedan recept koji svatko mora znati napraviti?

Teško mi je reći da netko nešto mora, ali ako baš moram odabrati - onda domaći kruh.

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

6. Najdraži trenutak u gastro karijeri? (neka interakcija s followerima, video, komentar, događaj…)

Jako mi je drago kad mi se netko javi da je uz moje recepte počeo više kuhati vege i to me skroz ispunjava. Pored toga, jako sam bila sretna kad sam izdala besplatne kuharice i vodiče koji su dobili super dojmove i ljudima bili korisni i edukativni.

7. Čeka vas snimanje za Gastro zvijezdu.

Čemu se najviše veselite? Malo sam nervozna, ali veselim se pokazati čitateljima i gledateljima kako se kreativno i jednostavno mogu pripremiti fina, lijepa i upečatljiva vege jela. 

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

O’Plant i missGASTRO s ponosom predstavljaju natjecatelje Gastro zvijezde – natječaja koji prepoznaje i slavi strast prema kuhanju i stvaranju jedinstvenih delicija. Natjecatelji kategorije Plant-based svoje kulinarske kreacije pripremaju pomoću vrhunskih O’Plant proizvoda koji unose dozu prirode i O'Biljno dobar okus u svako jelo. Pratite njihove priče i otkrijte nove ideje za svoje kulinarske avanture.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.