Martina Đođo jako voli talijansku kuhinju, a ljubav prema kuhanju joj se pojačala od kad je prestala jesti meso i druge životinjske proizvode. Uživa inspirirati druge svojim receptima na svom Instagram profilu, a ove će se godine boriti za titulu Gastro zvijezde u kategoriji Plant-based jela.
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!
1. Kada ste i zašto pokrenuli svoj profil/food blog? Možete li se sjetiti prvog recepta koji ste objavili?
Oduvijek sam voljela kuhati, a to se dodatno naglasilo kad sam prestala jesti meso i druge životinjske proizvode. U kuhinji izražavam svoju kreativnost i jako mi je zanimljivo ideje koje se stvore u glavi isprobavati i oblikovati u fina jela pa s to htjela prikazati i drugima, i tako se rodio Cookie Djo profil na Instagramu 2021 a web 2023. Mislim da mi je prvi recept bio tofu na kockice u nekom umaku tipa teriyaki. Još od tada sam na misiji da pokažem kako se fino taj strašni tofu može spremati.
2. Koja jela najviše obožavaju pratitelji vašeg profil To su redovito slastice!
A, zanimljivo, idući su juhe i čušpajzi, ta topla domaća jela.
3. Što kuhate sebi za gušt?
Najviše si guštam ispeći focacciu, a kad mi se žuri ali i dalje jede nešto fino, on je to često tjestenina. Općenito jako volim talijansku kuhinju. Zašto ste se zaljubili u plant-based, vege kuhinju? Zato što mi je sjajno da se može jako fino kuhati i jesti bez da se naudi drug živim bićima. Kad kreneš kuhati izvan uobičajenih normi, kreativnost ti proradi na jednoj novoj razini, počneš se igrati s namirnicama i otkrivati što sve možeš, a uz to pokazuješ da može i bez životinjskih žrtava.
4. Bez kojeg sastojka ne možete u kuhinji?
Ako ćemo zicer - onda bez soli, a još bih izdvojila grah i slanutak, kao svaki pravi vegić! :)
5. Jedan recept koji svatko mora znati napraviti?
Teško mi je reći da netko nešto mora, ali ako baš moram odabrati - onda domaći kruh.
6. Najdraži trenutak u gastro karijeri? (neka interakcija s followerima, video, komentar, događaj…)
Jako mi je drago kad mi se netko javi da je uz moje recepte počeo više kuhati vege i to me skroz ispunjava. Pored toga, jako sam bila sretna kad sam izdala besplatne kuharice i vodiče koji su dobili super dojmove i ljudima bili korisni i edukativni.
7. Čeka vas snimanje za Gastro zvijezdu.
Čemu se najviše veselite? Malo sam nervozna, ali veselim se pokazati čitateljima i gledateljima kako se kreativno i jednostavno mogu pripremiti fina, lijepa i upečatljiva vege jela.
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!
O’Plant i missGASTRO s ponosom predstavljaju natjecatelje Gastro zvijezde – natječaja koji prepoznaje i slavi strast prema kuhanju i stvaranju jedinstvenih delicija. Natjecatelji kategorije Plant-based svoje kulinarske kreacije pripremaju pomoću vrhunskih O’Plant proizvoda koji unose dozu prirode i O'Biljno dobar okus u svako jelo. Pratite njihove priče i otkrijte nove ideje za svoje kulinarske avanture.