Native sadržaj Za koji stol želiš sjesti? 26. travnja 2024.

Zbog ovih katsu sendviča još ćeš se više veseliti putovanjima

foto: Vedran Bošković

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ništa nam nije draže od guštanja s dragim ljudima oko stola sa super hranom, a da se uz PIK guštati može bilo gdje pokazat će ti naši Gastrolovci!

Nećemo se lagati, hrana koju nosimo sa sobom na putovanje do mora nam je najdraži dio putovanja, naravno uz trenutak kada ga prvi put ugledamo. Sigurno ti je poznata ona situacija u kojoj se svi međusobno pogledavaju i pitaju "Koji je pravi trenutak da krenemo jesti sendviče?", dobro znajuči da ne postoji pravi trenutak i da bismo ih najradije pojeli dok nismo stigli ni do naplatnih kućica. No ipak, suzdržimo se do prvog odmorišta gdje brzo parkiramo i krenemo s gozbom. 

U tom trenutku je naš stol hauba automobila, a moraš se složiti da je to 'stol' s najboljim pogledom. Sendviči su klasik koji se poslužuje na haubi, a da ne moraju uvijek biti isti pobrinuo se Gastrolovac Vedran Bošković, autor bloga "Začinjeno s ljubavlju". Zvijezda njegovih katsu sendviča su PIK svinjski kotleti bez kosti koji uz panko mrvice postaju toliko neodoljivo hrskavi da je lako moguće da će svi sendviči nestati do pola puta. S čime je Vedran kombinirao hrskavo meso pogledaj u nastavku, a ako ti se sviđa njegova ideja, svakako posjeti naš microsite, dođi za stol i osvoji paket PIK proizvoda.

Sastojci: 

  • 4 - 5 odrezaka PIK svinjska leđa i slabina
  • 2 jaja
  • 100 g brašna
  • 100 g panko krušnih mrvica
  • Papar
  • Sol
  • Majčina dušica
  • 2 mrkve
  • 150 g bijelog kupusa
  • 2 žlice majoneze
  • 2 žličice octa
  • 8 -10 šnita maxi tosta
  • 4 - 5 žlica hoisin umaka

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Priprema:

  1. Najprije napravimo coleslaw salatu jer nam ona treba malo odmoriti u hladnjaku kako bi se povezali okusi. Naribajte kupus i mrkvu, dodajte majonezu i ocat te začinite po ukusu sa soli i paprom.
  2. Dobro promiješajte i ohladite!
  3. PIK svinjska leđa i slabina rastanjite batom te začinite sa soli i paprom.
  4. Jaja izmutite te dozajte u njih sol, papar i majčinu dušicu te dobro promiješajte kako bi se začini rasporedili.
  5. Panirajte meso u brašnu, jajima i panko mrvicama te ispohajte u dubokoj masnoći.
  6. Složite sendvič tako da tost premažete žlicom hoisin umaka, rasporedite žlicu coleslaw salate, stavite komad pohane svinjetine, još malo salate te završite s drugim tostom.
  7. Po želji odrežite rubove s tosta i vaši sendviči su spremni!

Sretan put!

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.