11. srpnja 2016.

Neodoljiv clafoutis s breskvama i bademima

clafoutis s breskvama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan za pripremu sa slatkim breskvama i bademima koji daju onu završnu točku cijelom desertu, u ovaj clafoutis ćete se zaljubiti.

Jedan od onih deserata o kojima ne trebate previše razmišljati, a na kraju ostajete oduševljeni okusima koje vam daje. Clafoutis je jednostavan kolač koji se odlično slaže s bademima, čokoladom ili žlicom tučenog slatkog vrhnja. Pripremite clafoutis sa sezonskim breskvama i šakom badema za notu hrskavosti.

Potrebno vam je:

  • 4 jaja
  • ½ šalice šećera
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 4 breskve
  • ½ šalice badema
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 šalica brašna
  • 3 žlice maslaca
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Pomiješajte jaja i šećer i miksajte oko 3 minute dok ne postanu pjenasta.
  3. Dodajte brašno, sol i muškatni oraščić.
  4. Brašno dodajte postepeno dok ne dobijete glatku smjesu.
  5. Na kraju ulijte mlijeko i otopljeni maslac.
  6. Bademe tostirajte i usitnite.
  7. Namastite kalup, posložite svježe breskve na dno pa prelijte smjesom.
  8. Na kraju pospite bademima.
  9. Pecite oko 45 minuta dok ne dobije zlatnu boju, preokrenite kolač tako da breskve budu s gornje strane i ostavite da se ohladi.
  10. Prije serviranja pospite s još badema.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.