gastro postao
Jednostavan za pripremu sa slatkim breskvama i bademima koji daju onu završnu točku cijelom desertu, u ovaj clafoutis ćete se zaljubiti.
Jedan od onih deserata o kojima ne trebate previše razmišljati, a na kraju ostajete oduševljeni okusima koje vam daje. Clafoutis je jednostavan kolač koji se odlično slaže s bademima, čokoladom ili žlicom tučenog slatkog vrhnja. Pripremite clafoutis sa sezonskim breskvama i šakom badema za notu hrskavosti.
Potrebno vam je:
- 4 jaja
- ½ šalice šećera
- 1 žličica muškatnog oraščića
- 4 breskve
- ½ šalice badema
- 1 šalica mlijeka
- 1 šalica brašna
- 3 žlice maslaca
- Prstohvat soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Pomiješajte jaja i šećer i miksajte oko 3 minute dok ne postanu pjenasta.
- Dodajte brašno, sol i muškatni oraščić.
- Brašno dodajte postepeno dok ne dobijete glatku smjesu.
- Na kraju ulijte mlijeko i otopljeni maslac.
- Bademe tostirajte i usitnite.
- Namastite kalup, posložite svježe breskve na dno pa prelijte smjesom.
- Na kraju pospite bademima.
- Pecite oko 45 minuta dok ne dobije zlatnu boju, preokrenite kolač tako da breskve budu s gornje strane i ostavite da se ohladi.
- Prije serviranja pospite s još badema.
Dobar tek!