Postoje dani kad ste kreativni i kuhate kao navijeni, a postoje i oni kad vam se jednostavno ništa ne da i tada se prepustite šarenim papirićima u kuhinji na kojima su brojevi dostave. U zadnje vrijeme u zagrebačkim kvartovima s južne strane rijeke Save jedno se ime posebno izdvaja, pa smo išli provjeriti o čemu se radi.
Za početak, postoji razlog što je Doomsday prvenstveno dostavna pizza – naime, sam prostor gdje možete pojesti pizzu i nije nešto reprezentativan, ali to prema riječima vlasnika Ivana Vukovića ide tek u drugoj fazi. U prvoj, kako kaže, treba napraviti pizzu s najkvalitetnijim sastojcima u gradu. Tome u prilog idu vrhunski sirevi koji idu na ovaj najpopularniji hrvatski fast-food, nizozemski Edamer i Njemačka Gouda. Šunka dolazi iz Slovenije, a umak od rajčice spravljaju sami u Doomsdayu.
Raznovrsnost je ono što je prepoznatljivo kod Doomsdaya, a drugačiji su od ostalog i po tome što nude i pizze sa 130% više materijala, kao i deep dish pizze. Pizze se ovdje rade u pećima na električnu energiju jer se posebne pizze ne bi uspjele potpuno ispeći na tako visokim temperaturama. Šteta za obožavatelje proizvoda krušnih peći, ali što je tu je.
Najtoplije su preporuke njihovih veganskih pizza, kao i TNT pizze po savjetu gazde Slavonca, upamtili smo mu osmijeh... Ovdje se dnevno proda i naruči do 650 pizza, pa je stvarno vrijeme da se zapitate vrijedi li im čemu slogan „Mi imamo ono što drugi nemaju!“ i još jači „No bullshit, just pizza!“.
S pićima nisu toliko raznovrsni, pivo, gemišt i sok, ali posebnu pažnju trebaju obratiti sakupljači pivskih etiketa koji ovu specijalnu Doomsdayevu sigurno nemaju. Cijena lager piva je simbolična, a proizvodi se u daruvarskoj pivovari, dakle, za preporuku.
Na kraju, nakon pizze sa 130% više sastojaka od obične, odnosno lazanjama od pizze, konačno smo dočekali i čudo od Deep disha, pizzu tešku preko dva kilograma koja se peče 45 minuta u posebnim kalupima.
Pizza majstor Nikola Latin dugo je vremena s vlasnicima tražio recepturu, a sada je ona tu, pred nama. Ako ste čitali Alana Forda, to je ono što Bob Rock krade iz pekare, nema dalje! Uostalom, pogledajte i sami...
Ozbiljan zahvat, nešto bliže lazanjama nego pizzi, bogato, zasitno, kompaktno, i nikako za samo jednu osobu. Deep dish je idealan za troje – četvero ljudi koji nešto kartaju, gledaju, ili jednostavno uživaju na balkonu, mrcina s kojom ćete se rado slikati, a poslije dugo biti siti.
Uglavnom, ako nemate ideju za dostavu s južne strane Save, pružite priliku Doomsdayu dok se ovih dana ne otvori nova podružnica kod NSB-a u suradnji s Book Caffeom. Najnovije informacije govore da se Doomsday iz Dugava seli u bivšu Coloniju u Mamutici, i u ponudu ubacuje odležale steakove, tjestenine i rižota, ali - o tom potom...
Svi detalji: Facebook