Recenzije 04. prosinca 2018.

Kakav hit: Fritaja od sušene hobotnice

foto: Restoran Ana Rab
gastro postao gastro.24sata.hr
Restoran Ana na otoku Rabu odavna je poznat po svojoj kuhinji, ali jedan njihov specijalitet nam se urezao jako, jako duboko... Dakle, savršeno!

Glavni kuhar Ane Željko Krstačić Galić s ponosom predstavlja svoju ekipu koja je iz skromne pizzerije ovaj lokal danas pretvorila u ozbiljan restoran što nudi brojne mediteranske i tradicionalne specijalitete.

Obiteljski restoran posluje od 1981. godine, a pizze iz svojih početaka nudi još i danas. Osim toga, ako pretjerate s uživanjem u lokalnim delicijama i velikom izboru vina, lako se možete odmoriti i opustiti u njihovim sobama i apartmanu na katu.

 | Author: Restoran Ana Rab foto: Restoran Ana Rab

Restoran Ana nalazi se u gradu Rabu na istoimenom otoku, svega dvadesetak minuta udaljenom trajektom od kopna, pa ako ste željni puta i avanture, eto vam sjajne ideje.

Ana je skrivena od pogleda iako je smještena u samom centru grada, a odiše ugodnom domaćom i romantičnom atmosferom. Imaju bogatu ponudu svježih mesnih specijaliteta, tradicionalnih jela, kao i morske delicije poput škampa, školjki te prvoklasne jadranske ribe. Pedesetak naslova na vinskoj karti najviše se odnosi na obližnju Istru.

 | Author: Restoran Ana Rab foto: Restoran Ana Rab

Glavno jelo iz mora za svaku preporuku je definitivno brudet od sipa, gust, jak, kompaktan i pun aroma Mediterana. Od mesnih jela svakako treba izdvojiti carpaccio od pačjih prsa posloženih na lisnatu miješanu salatu od rukole, matovilca i radiča.

Tajna je u začinima - maslinovom ulju, reduciranom balsamicu, sjemenkama od sezama te naribanim svježim domaćim hrenom. Delicija!

 | Author: Restoran Ana Rab foto: Restoran Ana Rab

No, jelo dana je ipak predjelo, i to fritaja od sušene hobotnice!

Kako nam kaže gospodin Danijel Krstinić: „Svježu hobotnicu smo osušili na buri, te je nakon toga narezali na tanke kolutiće. Tavu zagrijemo, dodamo maslinovo ulje i narezanu hobotnicu. Kad se hobotnica zarumeni, dodamo jaja i lagano miješamo dok se jaja ne počnu stiskati. Stavimo fritaju na tanjur, začinimo s paprom i soli, i to je to!“

Kao što i sami možete iščitati, jednostavnost koja graniči sa savršenstvom, uz izvrsno spareno vino kuće, blag i nježan istarski chardonnay Ravalico.

 | Author: Restoran Ana Rab foto: Restoran Ana Rab

Fritaja od sušene hobotnice (štoklja, po rapski) stoji 70 kuna, brudet i carpaccio po 80, a Rab je toliko lijep po jeseni i zimi da nikako nećete zažaliti što ste posjetili ovaj divan otok i probali nešto sasvim novo. Restoran Ana jedan je od rijetkih na Rabu koji radi do kraja prosinca, pa ako volite more i otoke bez gužve i nervoze - vidimo se na hobotnici!

Restaurant Ana
Palit 80, Rab
051/724 376
Web stranica




 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.