Sočni, slasni, na ugljenu ispečeni miomirisni ćevapi od isključivo čiste junetine (provjereno više puta) zaštitni su znak malenog lokala smještenog u Koturaškoj ulici na broju 51. No, u ovom mesnom utočištu možete naručiti i sve vrste bosanskih pita. To su redom krumpiruša, buredžik, sirnica, zeljanica, miješana pita (meso, krumpir) i klasični burek, kao i sjajan hamburger.
Tajna je u mesu i receptu. Meso dolazi od jednog malog hrvatskog proizvođača čije ime kraljice taje, ali obzirom na postojanost i kvalitetu – neka ih...
Nas je pak zaintrigirala pljeskavica koja svoju sočnost zahvaljuje punjenju od mješavine sira i brutalnog kajmaka. I da, u Kraljicama – nema zaleđivanja. Što je, tu je. A evo što mama Dubravka stavlja u svoj bosanski lonac (dok Nada strpljivo vrtucka meso po roštilju):
Bosanski lonac (sastojci za 8 obroka):
- Junetina 750 g
- Teletina 750 g
- Janjetina 500 g
- Mladi kupus 2 glavice
- Krumpir 500 g
- Luk 3 glavice
- Mrkva 200 g
- Celer 100 g
- Peršin 100 g
- Rajčica 3-4 kom.
- Sol
- Papar
* nikad se ne stavljaju svinjetina niti piletina
* zaprška – ne stanuje ovdje
Priprema:
- Meso i povrće isjeckati na krupnije kocke
- Slagati u lonac red povrća, red mesa - mora biti šareno i lijepo raspoređeno
- Uliti litru i pol vode
- Prokuhati dok ne uzavrije, pa se onda smanjiti na minimum i pustiti da krčka 4-5 sati uz dolijevanje vode, sve dok se lijepo ne sjedini.
Obavezno provjerite čega ima dan unaprijed na facebooku, zvrcnete na telefon 01 5620971, ili jednostavno naletite na ćevape i rezervirajte nešto unaprijed. Ako se navučete - nismo krivi, dobar tek!