Ugodna atmosfera, odličan izbor vina jednog od najboljih hrvatskih sommeliera, Marija Meštrovića i nepogrešivi sljedovi Daria Bionde obilježili su ugodnu degustacijsku večeru koja se održala u restoranu B35 na Novoj Vesi.
Prekrasno uređen interijer kojeg je osmislio prerano preminuli arhitekt Christian Rendulić, a u kojem dominiraju tamne nijanse, personalizirani stolnjaci, ubrusi i pomno birani komadi posuđa i čaša prvo su što ćete primijetiti kada uđete u ovaj intimni prostor u kojem će vas mirisi iz kuhinje razoružati na prvu.
Dario Bionda, iako još uvijek relativno mlad u nemilosrdnom svijetu gastronomije, iza sebe krije jako puno iskustva i znanja, a njegova želja za napredovanjem, najbolja je preporuka da će B35 stvarati jela kojima će se gosti uvijek rado vraćati. Tijekom degustacijske večere gostima je ponudio tri slijeda u kojima su se redom izmjenjivali Cappellacci obraz, Janjeći rack i Curd mango od kojih je svaki ispričao svoju priču i okusima razoružao i najzagriženije gastro kritičare.
Početak večeri obilježio je ukusan couvert od lososa sa sipom i grahom, da bi potpunu gastro sliku zaokružila dva amuse bouchea, plavi sir u kombinaciji s vanilijom, kruškom i anisom te granita od naranče s grejpom.
B35 na čelu s vlasnicima Tamarom i Igorom Čimburom, ovom je večerom pokazao da ima ozbiljne namjere smjestiti se na važnu poziciju zagrebačke gastro scene. Uz Daria Biondu na dobrom su putu da ispune svoje vizije i svakim novim danom potvrde svoje neupitne vrijednosti.
Iako tek na početku B35 ima dobru perspektivu, ali samo uz puno odricanja i neprekidnog stvaranja mogu ostvariti zamišljeno i kroz svoja jela potvrditi status vrhunskog restorana. Kojeg, nakon svega viđenog i zaslužuju.
Nakon prespavane noći, prvo čega smo se sjetili bila je kombicacija kruške i sira, dok smo za "sladoled od naranče" zahvaljujući upornosti, na samom eventu nažicali recept od Darija. Veliki talent koji se može još dodatno nabrusiti, ugodan i intiman interijer, i jedna priča koja ima budućnost. Vidimo se u B35!