Recepti 29. siječnja 2021.

Agrumi kao inspiracija: Najfinije slastice s limunom i narančom

foto: Marijana Zlomislić
gastro postao gastro.24sata.hr
U nastavku pronađi ideje za nekoliko sjajnih slatkih recepata koji će tvoju kuhinju ispuniti opuštajućim, divnim mirisima agruma...

Naranče i limuni, klementine i grejp mirisno su i osvježavajuće voće koje naprosto obožavamo za vrijeme hladnih zimskih dana.  Citrusi, osim što su zdravi, važni su i za održavanje imunološkog sustava.

Imaju jedinstvenu aromu i okus koji se odlično sljubljuje s različitim sastojcima. Predlažemo da isprobaš barem jednu od slastica u kojima su limun i naranče glavne zvijezde!

  • Sočni muffini s limunom

Za sve ljubitelje limuna i naranči ovo je jedan sočan i ukusan zalogaj koji će sve oduševiti. Priprema je brza i jednostavna, a odlična je vijest da ih možeš čuvati do tri dana, a da pritom ne postanu suhi. Od ove količine dobit ćeš 30-ak muffina. Recept potpisuje Nevena Josipović s bloga Mama-drama. 
 

Možda vas zanima... Pripremi brze muffine s limunom i narančom Kolumne

 

  • Palačinke Suzette

Recept gastro dive Mary Berry za tradicionalni francuski desert – palačinke Suzette. Priprema ovih palačinki uzima nešto više vremena od pripreme klasičnih palačinki, ali se trud isplati! Priprema traje nešto više od pola sata, a količina je dovoljna za četiri serviranja.

 

Možda vas zanima... Palačinke suzette - slasna verzija za posebne prilike Recepti

 

  • Brzi kolač od limuna, ricotte i badema

Recept za ukusan i brzi kolač od limuna osmislila je Marijana Zlomislić, autorica Instagram profila Un mondo di Sapori. Za ovaj sočan kolač Marijana kaže da je pravi utješni slatkiš za hladne dane kada su citrusi pravi hit! Ovaj bogat i osvježavajuć desert, vrlo je jednostavan za pripremu i ne zahtijeva nikakvo slastičarsko znanje. Umjesto limuna, možeš koristiti mandarinu ili naranče.
 

Možda vas zanima... Brzinski kolač od ricotte, limuna i badema Kolumne

 

  • Jednostavan cheesecake s narančom 

Ukoliko si u strci s vremenom, a želiš napraviti nešto fino i slatko, ovo je pravi recept za tebe! Brzo, jednostavno i bez pečenja! Pričekaj da se torta dobro rashladi i posluži ju uz orahe, grubo naribanu narančinu koricu ili arancine. Uz orahe i naranču, naravno, dobro pristaje i tamna čokolada. 
 

Cheesecake s narančom Možda vas zanima... Cheesecake s narančom - desert koji će sve oduševiti Recepti

 

  • Ukusne palačinke s limunom i makom

Što kažeš na palačinke s grčkim jogurtom, limunom i makom? Okus i tekstura ovih palačinki sigurno će te oduševiti! Nisu nimalo suhe kao što je to ponekad slučaj sa sličnim verzijama, ali i uz njih dodatno možeš poslužiti kuglicu sladoleda, možeš ih preliti javorovim sirupom ili medom kako bi ih dodatno zasladila.

 

Možda vas zanima... Slatko jutro uz palačinke od limuna i maka Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.