Recepti 26. kolovoza 2016.

Pindžur: Ajvar de Luxe!

pinđur
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalna poslastica kontinentalne Hrvatske!

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 152

Potrebno vam je

  • 1000 g paprika, žuta (mesnata)
  • 1000 g rajčica, crvena
  • 1000 g patlidžan
  • 200 g češnjak
  • 80 g ulje suncokretovo
  • 4 kom ljuta paprika
  • sol
  • 0.50 dl jabučni ocat

Priprema

  1. Paprike, patlidžane i rajčice ispečemo na žaru, složimo u zdjelu, dobro pokrijemo ubrusom i pustimo da omekšaju. Zatim sve oljuštimo.
  2. Pindžur pripremamo u posebnoj drvenoj zdjeli. Oljušteno povrće drvenim batom zgnječimo, dodamo sjeckani češnjak, sol, ulje i ocat. Zatim ostavimo na hladnom nekoliko sati. Po želji dodamo još ljute paprike.
  3. Jelo poslužujemo s domaćim kruhom ili uz pečenu janjetinu. Pindžur se jede dobro ohlađen.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.