gastro postao
Tradicionalna poslastica kontinentalne Hrvatske!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 152
Potrebno vam je
- 1000 g paprika, žuta (mesnata)
- 1000 g rajčica, crvena
- 1000 g patlidžan
- 200 g češnjak
- 80 g ulje suncokretovo
- 4 kom ljuta paprika
- sol
- 0.50 dl jabučni ocat
Priprema
- Paprike, patlidžane i rajčice ispečemo na žaru, složimo u zdjelu, dobro pokrijemo ubrusom i pustimo da omekšaju. Zatim sve oljuštimo.
- Pindžur pripremamo u posebnoj drvenoj zdjeli. Oljušteno povrće drvenim batom zgnječimo, dodamo sjeckani češnjak, sol, ulje i ocat. Zatim ostavimo na hladnom nekoliko sati. Po želji dodamo još ljute paprike.
- Jelo poslužujemo s domaćim kruhom ili uz pečenu janjetinu. Pindžur se jede dobro ohlađen.