gastro postao
Uz gulaš se odlično slažu i kuglice od starog kruha namočenog u vodi i pomiješanog sa začinskom biljem i zapečenim u pećnici ili na tavi
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 563
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1000 g svinjetina, mršava
- 1 kom luk ,crveni
- sol
- papar
- 3 režanj češnjak
- 200 g ljuta paprika
- 12 kom mrkva, crvena
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 žličica paprika u prahu
- 1 šalica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- 400 g rajčica, crvena
- 2 žlica pasirana rajčica (passata)
- 1 žlica worchester umak
- 2 list lovorov list
- 4 grančica majčina dušica
Priprema
- Ugrijte ulje u vatrostalnoj posudi te za to vrijeme začinite meso solju i paprom. Dodajte meso u vatrostalnu posudu i pržite oko šest minuta.
- Smanjite vatru pa dodajte luk i češnjak te pržite oko sedam minuta.
- Dodajte pečene paprike, mrkve i gljive, ulijte vino pa umiješajte konzervirane rajčice , pastu od rajčica, umak worcestershire, lovorove listove i majčinu dušicu. Kuhajte oko četiri sata na laganoj vatri.
- Kad je gotovo, izvadite lovorove listove i grančice majčine dušice pa začinite s još malo soli i papra ako je potrebno.
Uz gulaš se odlično slažu i kuglice od starog kruha namočenog u vodi i pomiješanog sa začinskom biljem i zapečenim u pećnici ili na tavi