Recepti 11. listopada 2014.

Aromatični gulaš s povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Uz gulaš se odlično slažu i kuglice od starog kruha namočenog u vodi i pomiješanog sa začinskom biljem i zapečenim u pećnici ili na tavi

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 563

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1000 g svinjetina, mršava
  • 1 kom luk ,crveni
  • sol
  • papar
  • 3 režanj češnjak
  • 200 g ljuta paprika
  • 12 kom mrkva, crvena
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 žličica paprika u prahu
  • 1 šalica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • 400 g rajčica, crvena
  • 2 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 1 žlica worchester umak
  • 2 list lovorov list
  • 4 grančica majčina dušica

Priprema

  1. Ugrijte ulje u vatrostalnoj posudi te za to vrijeme začinite meso solju i paprom. Dodajte meso u vatrostalnu posudu i pržite oko šest minuta.
  2. Smanjite vatru pa dodajte luk i češnjak te pržite oko sedam minuta.
  3. Dodajte pečene paprike, mrkve i gljive, ulijte vino pa umiješajte konzervirane rajčice , pastu od rajčica, umak worcestershire, lovorove listove i majčinu dušicu. Kuhajte oko četiri sata na laganoj vatri.
  4. Kad je gotovo, izvadite lovorove listove i grančice majčine dušice pa začinite s još malo soli i papra ako je potrebno.

Uz gulaš se odlično slažu i kuglice od starog kruha namočenog u vodi i pomiješanog sa začinskom biljem i zapečenim u pećnici ili na tavi

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.