gastro postao
Idealno varivo za hladne zimske dane
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 497
Potrebno vam je
- 800 g grah,crveni
- 2 kom luk ,crveni
- 2 mala žlica čili u prahu
- 1 kom čili papričica
- 1 mala žlica kim
- 100 g sušena rajčica
- 400 g pelati
- 0.50 kom štapić cimeta
- pileći temeljac
- kruh pšenični, bijeli
- ulje maslinovo
- češnjak
Priprema
- Što sitnije nasjeckajte luk i češnjak te ih pržite na maslinovu ulju dok ne omekšaju. Dodajte čili u prahu i kim.
- Izmiksajte sušene rajčice. Dodajte pelate, štapić cimeta i sušene rajčice. Kad zavrije, smanjite vatru, dodajte grah iz limenke, curry te zalijte pilećim temeljcem. Pustite neka se sve lagano krčka oko sat vremena.
- Narežite kruh na kriške. U šalici pomiješajte maslinovo ulje sa solju i origanom. Premažite svaku krišku kruha i kratko zapecite u pećnici. Poslužite s grahom.
Izvor Skuhatćute