Recepti 03. listopada 2014.

Bakalar s makaronima

gastro postao gastro.24sata.hr
Savršena kombinacija tjestenine i bakalara prženog na maslinovom ulju

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 519

Potrebno vam je

  • 25 ml ulje maslinovo
  • 100 ml vino bijelo
  • 500 g bakalar
  • 400 g makaroni
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica peršin, list
  • 2 režanj češnjak

Priprema

  1. Na maslinovu ulju popržite češnjak i bakalar, koji ste prije namočili i očistili. Zatim dodajte makarone, sol, papar i peršin pa zalijte bijelim vinom.
  2. Dolijte riblji temeljac ili vodu u kojoj se namakao bakalar. Kuhajte dok bakalar ne omekša, a tjestenina se ne skuha, otprilike 30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.