Recepti 11. lipnja 2019.

Bez grižnje savjesti: Tri lagana voćna deserta

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas vam donosimo tri recepta idealna za sve one koji pokušavaju izbjeći slatko prije sezone kupanja, ali se ipak ne mogu oduprijeti.

Naš su prvi izbor jabuke punjene bademima i domaćim džemom. Riječ je o vrlo jednostavnom receptu, koji malo podsjeća na tufahije, ali priprema i popis sastojaka su daleko kraći. Jedna će polovica zadovoljiti vašu potrebu za slatkim, a nećete morati puno brinuti o kalorijama.

Odaberite slađu jabuku, ogulite je, prepolovite i pažljivo izdubite. U maloj posudici pomiješajte dvije žlice nasjeckanih badema sa žlicom domaćeg džema, a po želji dodajte i žličicu, dvije ruma. Smjesom napunite jabuke i pecite otprilike 20 minuta na 180 stupnjeva.

 

Možda vas zanima... Za doručak se počasti tostom s ricottom i jabukama Recepti

 

Sljedeći recept također uključuje voće – jabuke, banane, kruške, breskve... Za pripremu možete iskoristiti grill ili pećnicu, a potrebni su vam samo komad aluminijske folije, red kvalitetne tamne čokolade i malo ruma. Voće narežite, dodajte kockice čokolade, prelijte rumom i dobro zatvorite. Na grilu ostavite desetak, a u pećnici zagrijanoj 200 stupnjeva otprilike 20 minuta.

Presudno je da upotrijebite čokoladu s velikim postotkom kakaa i provjerite količinu šećera, a slobodno možete dodati i malo cimeta. Uzmite u obzir i činjenicu da su banane najkaloričnije od nabrojenog voća pa vam predlažemo da se odlučite za primjerice breskve.

 

borovnice Možda vas zanima... Borovnice i krem sir u neodoljivom desertu Recepti

 

Treća je opcija praktična i prikladna za duge ljetne dane. Riječ je o ledenim pločicama od grčkog jogurta koje možete držati u zamrzivaču čak dva mjeseca, ali sumnjamo da će ijedna preostati.

Izmiksajte 500 ml grčkog jogurta s 80 g meda i prstohvatom soli. Prelijte smjesu u lim prekriven papirom za pečenje, rasporedite odabrano bobičasto voće i stavite u zamrzivač na nekoliko sati, a zatim razlomite i osvježite se. 

Uživajte bez grižnje savjesti!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.