Recepti 13. listopada 2014.

Bezglutenska pizza s inćunima i mozzarellom

Bezglutenska pizza s inćunima i mozzarellom
gastro postao gastro.24sata.hr
Pizzu napravite s gotovim Schär bezglutenskim tijestom i uživajte

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 156

Potrebno vam je

  • 100 g mozzarella
  • 200 g inćun
  • 100 g sok od rajčice (konzerv. slani)
  • 50 g sušena rajčica
  • 50 g masline, crne
  • 0.05 l ulje maslinovo
  • 10 g origano
  • 20 g list bosiljka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 500 g bezglutensko tijesto za pizzu

Priprema

  1. Mozzarellu narežite na ploške, u umak od rajčice dodajte malo origana, bosiljka i maslinovog ulja te začinite soli i paprom.
  2. Schär bezglutensko tijesto za pizzu stavite u nauljeni lim za pečenje.
  3. Zatim po tijestu rasporedite umak od rajčice, ploškice mozzarelle, na mozzarelu rasporedite inćune i sušenu rajčicu.
  4. Dodajte par kapi maslinovog ulja i par crnih maslina te stavite u zagrijanu pećnicu. Pizzu pecite 15 minuta na 220 stupnjeva.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.