gastro postao
Ukusan, a jeftin desert (9,58 kn) iz kuharice "Kad kuha Supermama: 30 jela za 300 kuna"
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 340
Biskvit
- 3 kom jaje kokošje
- 120 g šećer, kristal
- 80 g pšenično brašno, bijelo
- 3 žlica voda
Krema
- 0.50 l mlijeko kravlje, punomasno
- 40 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g šećer, kristal
- 1 kom vanilin šećer
- 120 g margarin, soft (od biljnih ulja )
Priprema
- Miješajući žumanjke sa šećerom, dodajte tri žlice tople vode kako biste dobili pjenastu smjesu. Uspite brašno i snijeg od bjelanjaka te sve dobro izmiješajte.
- Stavite u namašćen lim za pečenje. Pecite na 200°C pet minuta, a potom smanjite temperaturu na 160°C i neka se peče još pola sata. Pustite da se biskvit ohladi.
- Za kremu od pola litre mlijeka odvojite pet žlica i promiješajte ih s brašnom. Preostalo mlijeko kuhajte dok ne zakipi, dodajte šećer, vanilin šećer i razmućeno brašno te sve kuhajte, miješajući, dok ne dobijete čvrsti puding.
- U ohlađenu smjesu umiješajte margarin. Prerežite ohlađeni biskvit na pola, a može i na tri dijela, te premažite kremom i narežite na kocke.
Izvor Skuhatćute