gastro postao
                                            
                                        
                                    Ukusan, a jeftin desert (9,58 kn) iz kuharice "Kad kuha Supermama: 30 jela za 300 kuna"
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 340
Biskvit
- 3 kom jaje kokošje
 - 120 g šećer, kristal
 - 80 g pšenično brašno, bijelo
 - 3 žlica voda
 
Krema
- 0.50 l mlijeko kravlje, punomasno
 - 40 g pšenično brašno, bijelo
 - 100 g šećer, kristal
 - 1 kom vanilin šećer
 - 120 g margarin, soft (od biljnih ulja )
 
Priprema
- Miješajući žumanjke sa šećerom, dodajte tri žlice tople vode kako biste dobili pjenastu smjesu. Uspite brašno i snijeg od bjelanjaka te sve dobro izmiješajte.
 - Stavite u namašćen lim za pečenje. Pecite na 200°C pet minuta, a potom smanjite temperaturu na 160°C i neka se peče još pola sata. Pustite da se biskvit ohladi.
 - Za kremu od pola litre mlijeka odvojite pet žlica i promiješajte ih s brašnom. Preostalo mlijeko kuhajte dok ne zakipi, dodajte šećer, vanilin šećer i razmućeno brašno te sve kuhajte, miješajući, dok ne dobijete čvrsti puding.
 - U ohlađenu smjesu umiješajte margarin. Prerežite ohlađeni biskvit na pola, a može i na tri dijela, te premažite kremom i narežite na kocke.
 
Izvor Skuhatćute