Recepti 03. listopada 2014.

Biskvit-kocke

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusan, a jeftin desert (9,58 kn) iz kuharice "Kad kuha Supermama: 30 jela za 300 kuna"

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 340

Biskvit

  • 3 kom jaje kokošje
  • 120 g šećer, kristal
  • 80 g pšenično brašno, bijelo
  • 3 žlica voda

Krema

  • 0.50 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 40 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g šećer, kristal
  • 1 kom vanilin šećer
  • 120 g margarin, soft (od biljnih ulja )

Priprema

  1. Miješajući žumanjke sa šećerom, dodajte tri žlice tople vode kako biste dobili pjenastu smjesu. Uspite brašno i snijeg od bjelanjaka te sve dobro izmiješajte.
  2. Stavite u namašćen lim za pečenje. Pecite na 200°C pet minuta, a potom smanjite temperaturu na 160°C i neka se peče još pola sata. Pustite da se biskvit ohladi.
  3. Za kremu od pola litre mlijeka odvojite pet žlica i promiješajte ih s brašnom. Preostalo mlijeko kuhajte dok ne zakipi, dodajte šećer, vanilin šećer i razmućeno brašno te sve kuhajte, miješajući, dok ne dobijete čvrsti puding.
  4. U ohlađenu smjesu umiješajte margarin. Prerežite ohlađeni biskvit na pola, a može i na tri dijela, te premažite kremom i narežite na kocke.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.