Recepti 06. svibnja 2016.

Sjajan biskvit od jogurta s bijelom glazurom

Biskvit od jogurta s bijelom glazurom
gastro postao gastro.24sata.hr
Stavite točku na i vašem obroku ovim kolačem punim bijele čokolade

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1200

Biskvit

  • 1 šalica bijela čokolada
  • 1.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 šalica šećer, u prahu
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 šalica jogurt (3.2% masti)
  • 3 žlica maslac, neslani

Glazura

  • 0.50 šalica bijela čokolada
  • 1 žlica vrhnje za šlag

Priprema

  1. Na komadiće izlomljenu bijelu čokoladu otopiti na pari i ostaviti je da se malo ohladi.
  2. U zdjelu staviti brašno, razmućena jaja, jogurt i otopljeno maslo i miješati dok smjesa ne postane glatka. Dodati otopljenu čokoladu i dobro izmiješati
  3. Dobiveno tijesto uliti u namašćeni kalup promjera oko 22 cm (s otvorom u sredini) i peći oko 50 minuta.
  4. Biskvit ostaviti oko 5 minuta u kalupu pa ga izvaditi na rešetkastu podlogu da se malo prosuši.
  5. Glazuru koju smo dobili miješanjem čokolade i vrhnja na pari razmažemo po vrhu i stranama biskvita.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.