gastro postao
Stavite točku na i vašem obroku ovim kolačem punim bijele čokolade
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1200
Biskvit
- 1 šalica bijela čokolada
- 1.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1 šalica šećer, u prahu
- 2 kom jaje kokošje
- 1 šalica jogurt (3.2% masti)
- 3 žlica maslac, neslani
Glazura
- 0.50 šalica bijela čokolada
- 1 žlica vrhnje za šlag
Priprema
- Na komadiće izlomljenu bijelu čokoladu otopiti na pari i ostaviti je da se malo ohladi.
- U zdjelu staviti brašno, razmućena jaja, jogurt i otopljeno maslo i miješati dok smjesa ne postane glatka. Dodati otopljenu čokoladu i dobro izmiješati
- Dobiveno tijesto uliti u namašćeni kalup promjera oko 22 cm (s otvorom u sredini) i peći oko 50 minuta.
- Biskvit ostaviti oko 5 minuta u kalupu pa ga izvaditi na rešetkastu podlogu da se malo prosuši.
- Glazuru koju smo dobili miješanjem čokolade i vrhnja na pari razmažemo po vrhu i stranama biskvita.