Recepti 03. listopada 2014.

Blitva sa slanutkom

gastro postao gastro.24sata.hr
Jelo koje će obožavati vegetarijanci, ali ni oni koji jedu meso neće ostati ravnodušni na ovo "povrtno" jelo

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 3

Potrebno vam je

  • 400 g slanutak, kuhani ekozona
  • 5 režanj češnjak
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 list lovorov list
  • 1 kom crvena paprika
  • ulje maslinovo
  • 1 vezica blitva
  • 1 šalica povrtni temeljac

Priprema

  1. slanutak rasprostrite po limu za pečenje premazanim maslinovim uljem. Prekrijte ga polovicom narezanog luka, lovora, nasjeckanog češnjaka, solju i paprikom. Pecite 45 minuta na 200 stupnjeva.
  2. Ostatak luka ispirjajte na ulju, dodajte nasjeckanu blitvu pa nasjeckani češnjak i lovor. Miješajte nekoliko minuta, ulijte temeljac i kuhajte deset minuta. Procijedite pa dodajte slanutak.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.