gastro postao
Jelo koje će obožavati vegetarijanci, ali ni oni koji jedu meso neće ostati ravnodušni na ovo "povrtno" jelo
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 400 g slanutak, kuhani ekozona
- 5 režanj češnjak
- 2 kom luk ,crveni
- 2 list lovorov list
- 1 kom crvena paprika
- ulje maslinovo
- 1 vezica blitva
- 1 šalica povrtni temeljac
Priprema
- slanutak rasprostrite po limu za pečenje premazanim maslinovim uljem. Prekrijte ga polovicom narezanog luka, lovora, nasjeckanog češnjaka, solju i paprikom. Pecite 45 minuta na 200 stupnjeva.
- Ostatak luka ispirjajte na ulju, dodajte nasjeckanu blitvu pa nasjeckani češnjak i lovor. Miješajte nekoliko minuta, ulijte temeljac i kuhajte deset minuta. Procijedite pa dodajte slanutak.
Izvor Skuhatćute