gastro postao
                                            
                                        
                                    Jelo koje će obožavati vegetarijanci, ali ni oni koji jedu meso neće ostati ravnodušni na ovo "povrtno" jelo
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 400 g slanutak, kuhani ekozona
 - 5 režanj češnjak
 - 2 kom luk ,crveni
 - 2 list lovorov list
 - 1 kom crvena paprika
 - ulje maslinovo
 - 1 vezica blitva
 - 1 šalica povrtni temeljac
 
Priprema
- slanutak rasprostrite po limu za pečenje premazanim maslinovim uljem. Prekrijte ga polovicom narezanog luka, lovora, nasjeckanog češnjaka, solju i paprikom. Pecite 45 minuta na 200 stupnjeva.
 - Ostatak luka ispirjajte na ulju, dodajte nasjeckanu blitvu pa nasjeckani češnjak i lovor. Miješajte nekoliko minuta, ulijte temeljac i kuhajte deset minuta. Procijedite pa dodajte slanutak.
 
Izvor Skuhatćute