gastro postao
Bravetinu ćete,kao i mladu janjetinu, ili obožavati ili ju nikada nećete zavoljeti
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 556
Mesni toć
- 500 g bravetina
- 1 kom kapula
- 4 režanj češnjak
- 4 kom pelati
- 1 žlica mješavina suhih začina
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom peršin, list
- 4 kom kadulja
- sol
- svježe mljeveni papar
Zelen pire
- 4 kom krumpir, zreli
- 2 dl grašak zeleni (smrznuti)
- 0.50 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 50 g maslac, slani
Priprema
- Nasjeckajte kapulu i dinstajte je na malo ulja dok ne postane staklasta. Dodajte mljeveno meso, vegetu i dinstajte dok ne ispari sva tekućina. Podlijevajte s vodom i dinstajte još pola sata uz neprestano podlijevanje čim tekućina ispari.
- Dodajte oguljene i nasjeckane pome (pelate ili gotovu šalšu) i kuhajte na lagano dok većina tekućine ne ispari, a pome i meso se ne pretvore u lijepi gusti toć.
- Sada dodajte luk, nasjeckane listiće kadulje, papar, sol; još kratko prokuhajte i toć je gotov!
- Za zelen-pire ovaj put skuhajte narezane krumpire i grašak zajedno, protisnite ih, posolite, dodajte malo mlijeka i masla da bude fino kremast.
Bravetinu ćete,kao i mladu janjetinu, ili obožavati ili ju nikada nećete zavoljeti
Izvor Zdrava Krava