Recepti 24. svibnja 2016.

Brokula, piletina i orasi u woku

Brokula, piletina i orasi u woku
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite obrok u woku i uživajte u svim njegovim aromama

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 421

Potrebno vam je

  • 1 žlica soja umak
  • 2 mala žlica vinski ocat, bijeli
  • 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 1 mala žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 mala žlica kukuruzno brašno ili krupica
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 85 g orah, sirovi
  • 1 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • 250 g brokula (vrhovi s cvijetom)

Priprema

  1. U zdjelici pomiješajte sojin umak, ocat, narančin sok, šećer i kukuruzno brašno.
  2. U woku zagrijte ulje, na minutu dodajte orahe pa ih izvadite na kuhinjski papir da se ocijede.
  3. U wok dodajte narezan luk te ga pržite 3-5 min. Izvadite ga i stavite s orasima.
  4. Veći pileći file narezan na komadiće pržite u woku 3-4 min pa dodajte brokulu. Pržite miješajući još 4-5 min.
  5. Dodajte smjesu od sojina umaka pa miješajte još 2-3 min. Umiješajte i luk te orahe pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.