gastro postao
Još jedno vrhunsko jelo od omiljene hobotnice
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 45
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 3 kom rajčica, crvena
- 0.50 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 0.15 mala žlica čili u prahu
- 220 g hobotnica
- 0.50 mala žlica vinski ocat
- 0.25 šalica peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Na nauljenoj grill-tavi popržite rajčice i luk. Kad se ohlade, rajčice ogulite, uklonite sjemenke i narežite pa pomiješajte s narezanim lukom.
- Za umak na žlici ulja zapržite češnjak i čili. Zatim dodajte rajčicu i luk, začinite pa pustite da zavri. Smanjite vatru i kuhajte 20-ak minuta, a prije kraja dodajte ocat te peršin.
- Hobotnicu poškropite uljem pa je zapecite na tavi. Narežite je pa pomiješajte s umakom od rajčica.
Izvor Skuhatćute