Recepti 03. listopada 2014.

Brudet s hobotnicom

gastro postao gastro.24sata.hr
Još jedno vrhunsko jelo od omiljene hobotnice

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 45

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 3 kom rajčica, crvena
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 0.15 mala žlica čili u prahu
  • 220 g hobotnica
  • 0.50 mala žlica vinski ocat
  • 0.25 šalica peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Na nauljenoj grill-tavi popržite rajčice i luk. Kad se ohlade, rajčice ogulite, uklonite sjemenke i narežite pa pomiješajte s narezanim lukom.
  2. Za umak na žlici ulja zapržite češnjak i čili. Zatim dodajte rajčicu i luk, začinite pa pustite da zavri. Smanjite vatru i kuhajte 20-ak minuta, a prije kraja dodajte ocat te peršin.
  3. Hobotnicu poškropite uljem pa je zapecite na tavi. Narežite je pa pomiješajte s umakom od rajčica.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.