gastro postao
                                            
                                        
                                    Još jedno vrhunsko jelo od omiljene hobotnice
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 45
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
 - 3 kom rajčica, crvena
 - 0.50 kom luk ,crveni
 - 1 režanj češnjak
 - 0.15 mala žlica čili u prahu
 - 220 g hobotnica
 - 0.50 mala žlica vinski ocat
 - 0.25 šalica peršin, list
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 
Priprema
- Na nauljenoj grill-tavi popržite rajčice i luk. Kad se ohlade, rajčice ogulite, uklonite sjemenke i narežite pa pomiješajte s narezanim lukom.
 - Za umak na žlici ulja zapržite češnjak i čili. Zatim dodajte rajčicu i luk, začinite pa pustite da zavri. Smanjite vatru i kuhajte 20-ak minuta, a prije kraja dodajte ocat te peršin.
 - Hobotnicu poškropite uljem pa je zapecite na tavi. Narežite je pa pomiješajte s umakom od rajčica.
 
Izvor Skuhatćute