Recepti 20. veljače 2017.

Brza i jednostavna tjestenina s jogurtom i keljom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo jednostavno jelo, oduševit će ljubitelje tjestenine!

Tjestenina je definitivno jedna od onih namirnica koju možemo pripremiti na bezbroj načina, a uvijek dobiti savršeno jelo! 

Kod ovog jela namirnice i priprema su vrlo jednostavni, no ako želite, slobodno dodajte i malo pancete ili šunke, sira, karameliziranog luka! Izbor je velik. 

No, za najjednostavniju verziju, predlažemo kelj i grčki jogurt.

Kelj | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 2 žlice maslaca
  • 1 ljutika, nasjeckana
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 glavica kelja, narezana na trakice
  • 1/2 žličice ljute papričice u listićima
  • 1/4 šalice vermuta
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • Sol i papar
  • 400 g tjestenine
  • 500 ml grčkog jogurta
  • 1 šalica naribanog parmezana(pecorina

Priprema:

  1.  Zakuhati vodu za tjesteninu
  2. Zagrijati maslac pa dodati ljutiku i češnjak i kratko ih popržiti da omekšaju
  3. Dodati kelj pa ostaviti da omekša; uliti vermut i kuhati oko minutu da što više ispari
  4. Uliti vrhnje za kuhanje i papričicu te sve posoliti i popapriti; ostaviti poklopljeno da bude toplo
  5. Skuhati tjesteninu prema uputama
  6. Kada je tjestenina kuhana, odvojiti 1/2 šalice vode od kuhanja pa 1/4 te vode pomiješati s jogurtom i dobro ga izmiješati, a ostatak vode uliti u kelj
  7. Pomiješati jogurt i kelj te poslužiti s toplom tjesteninom i s naribanim sirom

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.