gastro postao
Jednostavna jela uvijek su najbolja!
Odlična stvar kod ovog jela je to što se brzo priprema, a možete koristiti povrće koje god imate kod kuće. Od mrkve, prokulica, rajčica, paprike do primjerice luka ili šparoga.
Ne morate gubiti vrijeme na kuhanje povrća i pečenje mesa posebno čime znatno ubrzavate vrijeme pripreme.
Ako želite, ovako pripremljeno povrće i meso, poslužite uz neku ukusnu sezonsku salatu i uživajte!
Sastojci:
- Ulje
- 450 g šparoga, očišćenih
- 450 g baby mrkvica, oguljenih i prerezanih na pola (ili obične mrkve, ali narezane na 1/4)
- 200 g cherry rajčica
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 češnja češnjaka
- 1 žličica suhog timijana
- Sol i papar
- 450 g mesa narezanog na šnicle, debljine 2 - 3 cm
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- Povrće pokapati s malo ulja te ga posoliti i popapriti u posudi
- Podmazati posudu za pečenje uljem (ili staviti papir za pečenje ako želite manje masti) i poslagati narezano povrće tako da sve stane da se ravnomjerno ispeče
- U zagrijanu pećnicu prvo staviti samo povrće i peći ga otprilike 7 -8 minuta, dok mrkva ne omekša
- Meso posoliti i popapriti pa izvaditi povrće iz pećnice, poslagati narezane šnicle po povrću i vratiti sve zajedno u pećnicu
- Peći nekoliko minuta da meso dobije lijepu, zlatnosmeđu boju s jedne strane pa ga okrenuti da se zapeče i s druge strane
- Ovisno o debljini i masnoći mesa, pecite ga koliko je potrebno da se ne presuši i ne zagori
- Poslužiti toplo uz sezonsku salatu
Ovako pripremljeno meso s povrćem, ohlađeno može stajati nekoliko dana.