Recepti 16. siječnja 2017.

Brzi ručak: Odrezak s povrćem iz pećnice

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna jela uvijek su najbolja!

Odlična stvar kod ovog jela je to što se brzo priprema, a možete koristiti povrće koje god imate kod kuće. Od mrkve, prokulica, rajčica, paprike do primjerice luka ili šparoga.

Ne morate gubiti vrijeme na kuhanje povrća i pečenje mesa posebno čime znatno ubrzavate vrijeme pripreme. 

Ako želite, ovako pripremljeno povrće i meso, poslužite uz neku ukusnu sezonsku salatu i uživajte!

Sastojci:

  • Ulje
  • 450 g šparoga, očišćenih
  • 450 g baby mrkvica, oguljenih i prerezanih na pola (ili obične mrkve, ali narezane na 1/4)
  • 200 g cherry rajčica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žličica suhog timijana
  • Sol i papar
  • 450 g mesa narezanog na šnicle, debljine 2 - 3 cm

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Povrće pokapati s malo ulja te ga posoliti i popapriti u posudi
  3. Podmazati posudu za pečenje uljem (ili staviti papir za pečenje ako želite manje masti) i poslagati narezano povrće tako da sve stane da se ravnomjerno ispeče
  4. U zagrijanu pećnicu prvo staviti samo povrće i peći ga otprilike 7 -8 minuta, dok mrkva ne omekša
  5. Meso posoliti i popapriti pa izvaditi povrće iz pećnice, poslagati narezane šnicle po povrću i vratiti sve zajedno u pećnicu
  6. Peći nekoliko minuta da meso dobije lijepu, zlatnosmeđu boju s jedne strane pa ga okrenuti da se zapeče i s druge strane
  7. Ovisno o debljini i masnoći mesa, pecite ga koliko je potrebno da se ne presuši i ne zagori
  8. Poslužiti toplo uz sezonsku salatu

Ovako pripremljeno meso s povrćem, ohlađeno može stajati nekoliko dana.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.