gastro postao
Palačinke je najbolje peći prije posluživanja, no ako ih morate ispeći ranije, onda ih čuvajte u limu za pečenje u toploj pećnici, a ne poslagane jednu na drugu pokrivene krpom jer će zbog pare postati gnjecave
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 348
Palačinke
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 300 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 4 žlica ulje, biljno
Nadjev
- 200 g ricotta
- 140 g crvena paprika
- 140 g patlidžan
- bosiljak, vezica
Priprema
- Pomiješajte sastojke za palačinke i ispecite ih.
- U sredinu svake palačinke stavite malo sira te malo povrća koje ste prethodno ispekli na roštilju i usitnili. Začinite prema želji.
- Presavinite palačinku tako da dobijete sendvič i jedite iz ruku.
Izvor Skuhatćute