gastro postao
Moderna verzija popularnog francuskog deserta sprema se brzinski i nestaje u trenu
Fina krema od vanilije u kombinaciji sa svježim jagodama i malinama između slojeva hrskavog lisnatog tijesta. Može li bolje? Rashladit će vas, zasladiti i ono najbolje - neće vam oduzeti previše vremena, a pružit će vam jedinstven užitak. Ovim ćete desertom na najljepši način dočekati sve toplije proljetne dane. Jednostavno ga morate isprobati!
Potrebno vam je:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 300 g jagoda ili malina
- 1 limun
- 350 ml slatkog vrhnja
- 1 mahuna vanilije
- 5 žlica šećera
Priprema:
- Limun dobro operite pa ga naribajte i polovicu ocijedite te njime začinite voće.
- Lisnato tijesto lagano razvaljajte pa ga narežite na jednake oblike.
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, komade tijesta pospite s malo šećera pa ih ubacite u pećnicu tako da na njih stavite teži predmet (rešetka od pećnice će poslužiti idealno) koji će spriječiti nastajanje lisnatih mjehurića.
- Za to vrijeme izmiksajte slatko vrhnje, mahunu vanilije koju ste sastrugali nožićem i žlicu šećera dok ne dobijete čvrsti snijeg.
- Kada ste tijesto izvadili iz pećnice i ohladili, posložite desert.
- Na dno stavite komadić lisnatog tijesta, premažite ga kremom od vanilije i slatkog vrhnja.
- Dodajte nekoliko sjeckanih komadića voća pa preklopite drugim komadom tijesta.
- Premažite kremom i nadjenite cijelim komadima voća.
Dobar tek!