Recepti 25. ožujka 2017.

Brzinski millefeuille s jagodama za početak proljeća

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Moderna verzija popularnog francuskog deserta sprema se brzinski i nestaje u trenu

Fina krema od vanilije u kombinaciji sa svježim jagodama i malinama između slojeva hrskavog lisnatog tijesta. Može li bolje? Rashladit će vas, zasladiti i ono najbolje - neće vam oduzeti previše vremena, a pružit će vam jedinstven užitak. Ovim ćete desertom na najljepši način dočekati sve toplije proljetne dane. Jednostavno ga morate isprobati!
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 300 g jagoda ili malina
  • 1 limun
  • 350 ml slatkog vrhnja
  • 1 mahuna vanilije
  • 5 žlica šećera

Priprema:

  1. Limun dobro operite pa ga naribajte i polovicu ocijedite te njime začinite voće.
  2. Lisnato tijesto lagano razvaljajte pa ga narežite na jednake oblike.
  3. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, komade tijesta pospite s malo šećera pa ih ubacite u pećnicu tako da na njih stavite teži predmet (rešetka od pećnice će poslužiti idealno) koji će spriječiti nastajanje lisnatih mjehurića.
  4. Za to vrijeme izmiksajte slatko vrhnje, mahunu vanilije koju ste sastrugali nožićem i žlicu šećera dok ne dobijete čvrsti snijeg.
  5. Kada ste tijesto izvadili iz pećnice i ohladili, posložite desert.
  6. Na dno stavite komadić lisnatog tijesta, premažite ga kremom od vanilije i slatkog vrhnja.
  7. Dodajte nekoliko sjeckanih komadića voća pa preklopite drugim komadom tijesta.
  8. Premažite kremom i nadjenite cijelim komadima voća.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.