Recepti 03. listopada 2014.

Buča s rižom u umaku od sira

gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite sezonu buče za ovo slasno i kremasto jelo s dvije vrste sira

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 352

Potrebno vam je

  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 300 g riža, polirana (ili brašno )
  • 1 šalica buča
  • 1 žlica maslac, slani
  • 0.50 šalica vrhnje za kuhanje
  • 0.50 šalica gouda punomasni
  • 17 g topljivi sir

Priprema

  1. Skuhajte rižu u slanoj vodi i ocijedite.
  2. Buču popržite na maslacu i kratko propirjajte. Zakuhajte vrhnje za kuhanje pa dodajte ribani sir i trokut topljenog sira te miješajte dok se sirevi ne raspuste. Začinite paprom i solju.
  3. Sjedinite rižu s bučom i umakom od sira te dobro izmiješajte.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.