gastro postao
Iskoristite sezonu buče za ovo slasno i kremasto jelo s dvije vrste sira
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 352
Potrebno vam je
- sol
- svježe mljeveni papar
- 300 g riža, polirana (ili brašno )
- 1 šalica buča
- 1 žlica maslac, slani
- 0.50 šalica vrhnje za kuhanje
- 0.50 šalica gouda punomasni
- 17 g topljivi sir
Priprema
- Skuhajte rižu u slanoj vodi i ocijedite.
- Buču popržite na maslacu i kratko propirjajte. Zakuhajte vrhnje za kuhanje pa dodajte ribani sir i trokut topljenog sira te miješajte dok se sirevi ne raspuste. Začinite paprom i solju.
- Sjedinite rižu s bučom i umakom od sira te dobro izmiješajte.
Izvor Skuhatćute