gastro postao
Božićna poslastica s kavom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1059
Panna Cotta
- 7 dl vrhnje za šlag
- 3 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 50 g javorov sirup
- 1 mala žlica nescafe sa 200ml vode
- 100 g čokolada, mliječna
- 20 g zelatina
- 1 kom mahuna vanilije
- liker od kave
Kolačić s jabukom
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 200 g maslac, neslani
- 100 g šećer, u prahu
- 1 kom vanilin šećer
- 1 kom limunova korica
- mljeveni cimet
- 2 kom jabuka (cijela)
Priprema
- Za panna cottu, mlijeko, vrhnje, sirup i vaniliju zakipite.
- Želatinu rastopite s malo vode, dodajte Nescafe, liker i čokoladu. Kratko promiješajte na vatri i ulijte u kalupe. Ohladite.
- Za kolačić umijesite tijesto, dodajte jabuke koje ste narezali na kockice pa oblikujte štapiće. Premažite ih jajima i pecite 7 minuta na 170 stupnjeva.
Izvor Časopis Tena