gastro postao
Popularne šuplje valjke od tjestenine napunite sočnom kombinacijom špinata i različite vrste sireva
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 468
Potrebno vam je
- 100 g pršut
- 500 g špinat
- sol
- 4 kom jaje kokošje
- 150 g pšenična krupica
- 150 g pšenično brašno, bijelo
- 125 g mozzarella
- 150 g ricotta
- 2 režanj češnjak
- 1 žlica origano
- svježe mljeveni papar
- maslac, slani
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 50 g sir pecorino
- 5 žlica ulje maslinovo
- 80 ml bešamel umak
Priprema
- Od brašna, pšenične krupice, jaja, 100 ml mlake vode i prstohvata soli umijesite glatko tijesto. Neka pokriveno odstoji 30 minuta.
- Špinat očistite, operite i kratko blanširajte. Pršut narežite na trakice, a mozzarellu na kockice. Pomiješajte sastojke s ricottom, zgnječenim češnjevima češnjaka, nasjeckanim origanom, solju i paprom.
- Razvaljajte tijesto na debljinu oko 2 mm pa iz njega izrežite 20 kvadrata stranica dužine 10 cm. Skuhajte ih u posoljenoj kipućoj vodi i ocijedite. Zatim po njima rasporedite nadjev, smotajte ih i složite u namašćenu posudu za nabujak s mjestom spoja tijesta okrenutim prema dolje. Zagrijte pećnicu na 250 ºC (pećnicu s ventilatorom 220 ºC).
- Pomiješajte žumance s ribanim pecorino sirom, maslinovim uljem i bešamel umakom. Tom smjesom prelijte cannelone pa sve začinite solju i paprom. Pecite u pećnici oko 20 minuta.
Izvor "Talijanska kuharica", Gino D'Acampo