Recepti 13. listopada 2014.

Cannelloni s povrćem i pršutom

Cannelloni s povrćem i pršutom
gastro postao gastro.24sata.hr
Popularne šuplje valjke od tjestenine napunite sočnom kombinacijom špinata i različite vrste sireva

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 468

Potrebno vam je

  • 100 g pršut
  • 500 g špinat
  • sol
  • 4 kom jaje kokošje
  • 150 g pšenična krupica
  • 150 g pšenično brašno, bijelo
  • 125 g mozzarella
  • 150 g ricotta
  • 2 režanj češnjak
  • 1 žlica origano
  • svježe mljeveni papar
  • maslac, slani
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 50 g sir pecorino
  • 5 žlica ulje maslinovo
  • 80 ml bešamel umak

Priprema

  1. Od brašna, pšenične krupice, jaja, 100 ml mlake vode i prstohvata soli umijesite glatko tijesto. Neka pokriveno odstoji 30 minuta.
  2. Špinat očistite, operite i kratko blanširajte. Pršut narežite na trakice, a mozzarellu na kockice. Pomiješajte sastojke s ricottom, zgnječenim češnjevima češnjaka, nasjeckanim origanom, solju i paprom.
  3. Razvaljajte tijesto na debljinu oko 2 mm pa iz njega izrežite 20 kvadrata stranica dužine 10 cm. Skuhajte ih u posoljenoj kipućoj vodi i ocijedite. Zatim po njima rasporedite nadjev, smotajte ih i složite u namašćenu posudu za nabujak s mjestom spoja tijesta okrenutim prema dolje. Zagrijte pećnicu na 250 ºC (pećnicu s ventilatorom 220 ºC).
  4. Pomiješajte žumance s ribanim pecorino sirom, maslinovim uljem i bešamel umakom. Tom smjesom prelijte cannelone pa sve začinite solju i paprom. Pecite u pećnici oko 20 minuta.

Izvor "Talijanska kuharica", Gino D'Acampo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.