Recepti 03. listopada 2014.

Cannelloni sa svježim sirom i špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Tjestenina zapečena u pećnici

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 209

Potrebno vam je

  • 10 kom cannelloni
  • 120 g mladi špinat
  • 1 kom jaje kokošje
  • 200 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 80 g gouda punomasni
  • 200 ml vrhnje za kuhanje
  • 1 šalica pasirana rajčica (passata)
  • 1 režanj češnjak
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Cannellone prokuhajte u vodi nekoliko minuta. Nasjeckajte oprani špinat.
  2. Pomiješajte jaje sa solju i paprom te umiješajte svježi sir i pola ribane gaude. Dodajte protisnuti češnjak i špinat. Tom smjesom napunite cannellone i posložite ih u vatrostalnu posudu.
  3. Pomiješajte vrhnje za kuhanje i ostatak naribane gaude. Prelijte preko cannellona pa još zalijte umakom od rajčice. Pecite na 180°C oko 30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.