Recepti 08. listopada 2014.

Caprese-sendviči

gastro postao gastro.24sata.hr
Za kućna družaenja i vrtne zalogajčiće pripremite ovaj jednostavan recept od lisnatog tijesta, mozzarelle i rajčica

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 9

Potrebno vam je

  • 2 list lisnato tijesto
  • 3 žlica maslac, slani
  • 0.50 žličica sol
  • 5 kom rajčica, šljivarica
  • 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 20 list špinat
  • 4 kom mozzarella
  • 10 kriška slanina suha (prerašt. mršava)

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte list lisnatog tijesta. Iskoristite okrugli rezač promjera deset cm pa izrežite 20 krugova. Ponovite s drugim dijelom tijesta.
  2. Premažite svaki krug tijesta rastopljenim maslacem i pospite solju. Posložite na lim za pečenje. Pecite od 16 do 20 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i ohladite.
  3. Izrežite loptice mozzarelle na pet kriški. Narežite rajčice na kriške, trebali biste ih dobiti 20. kada se tijesto ohladilo, premažite ga pestom, stavite krišku rajčice, list špinata pa krišku mozzarelle i krišku slanine te poklopite komadom tijesta. Možete učvrstiti štapićima za ražnjiće.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.