gastro postao
Za kućna družaenja i vrtne zalogajčiće pripremite ovaj jednostavan recept od lisnatog tijesta, mozzarelle i rajčica
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 9
Potrebno vam je
- 2 list lisnato tijesto
- 3 žlica maslac, slani
- 0.50 žličica sol
- 5 kom rajčica, šljivarica
- 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 20 list špinat
- 4 kom mozzarella
- 10 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte list lisnatog tijesta. Iskoristite okrugli rezač promjera deset cm pa izrežite 20 krugova. Ponovite s drugim dijelom tijesta.
- Premažite svaki krug tijesta rastopljenim maslacem i pospite solju. Posložite na lim za pečenje. Pecite od 16 do 20 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i ohladite.
- Izrežite loptice mozzarelle na pet kriški. Narežite rajčice na kriške, trebali biste ih dobiti 20. kada se tijesto ohladilo, premažite ga pestom, stavite krišku rajčice, list špinata pa krišku mozzarelle i krišku slanine te poklopite komadom tijesta. Možete učvrstiti štapićima za ražnjiće.