Recepti 29. prosinca 2023.

Čarobna poštarska papica s potpisom Harryja Pottera

Harry Potter kuharica
"Službena Harry Potter kuharica, 2. dio" - recept poštarska papica foto: Lumen izdavaštvo
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo jednostavan i jako zabavna recept iz knjige "Službena Harry Potter kuharica, 2. dio" u kojem slavni mali čarobnjak Harry Potter obične palačinke pretvara u sasvim posebno jelo u obliku pisma

Nikako se ne možemo zasititi najčarobnije kuharice na svijetu jer "Službena Harry Potter kuharica, 2. dio", koju je objavilo Lumen izdavaštvo, donosi odlične zabavne recepte koje mogu pripremiti i klinci (uz malu pomoć i nadzor odraslih), ali i nama 'velikima' daje super ideje što pripremiti za jelo našim najmlađima a da nije već viđeno i dosadno.

Svako malo je prelistamo i u njoj pronađemo neki zabavan recept koji će se posebno svidjeti svim ljubiteljima najpopularnijeg malog čarobnjaka.

 

Harry Potter kuharica Možda vas zanima... 8 najboljih savjeta za male kulinarske čarobnjake Špajza

 

"Službena Harry Potter kuharica, 2. dio" donosi više od 40 recepata povezanih sa cijelim čarobnim svijetom Harryja Pottera, te obilje odličnih fotografija i ilustracija koje idu uz recepte poput šarenih mačeva Sir Cardogana, Hagridova golemog krepkog složenca, svijetlih kolačića Draca Malfoya i brojne druge.

Tu su i odlični savjeti kako se što bolje snaći u kuhinji i kako mali kulinarski čarobnjaci mogu kuhati na siguran način. Kuharica obara sve rekorde prodaje, a napomenimo i to da je njezin 1. dio zaslužio titulu najprodavanije kuharice u Hrvatskoj! 

Harry Potter kuharica | Author: Lumen izdavaštvo "Službena Harry Potter kuharica, 2. dio" foto: Lumen izdavaštvo

U jednom od brojnih listanja ove čarobne kuharice pronašli smo genijalan recept u kojem obične palačinke postaju - čarobna poštarska papica, te ga donosimo u nastavku.

Čarobnjačka pošta je malo drukčija od bezjačke pošte, što Harry s oduševljenjem otkrije kada mu na adresu Kalinin prilaz 4 sova dostavi njegovo prvo pismo (koje mu g. Dursley nije htio pokazati). Ove jastučiće u obliku omotnica punjenih ukusnim nadjevom od kobasice i paprike s oduševljenjem će prihvatiti vaša obitelj i prijatelji. Ako vam se ne da pripremati palačinke, možete ih zamijeniti velikim običnim tortiljama.

Harry Potter kuharica | Author: Lumen izdavaštvo Poštarska papica - recept foto: Lumen izdavaštvo

Poštarska papica

(za 6 osoba, 95 minuta)

Sastojci - za palačinke:

  • 125 g glatkog brašna
  • 1 veliko jaje
  • 340 ml mlijeka
  • biljno ulje za prženje

Sastojci - za nadjev:

  • crvene paprike
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1 veći ljubičasti luk, nasjeckan
  • 120 g sitno nasjeckane suhe kobasice (chorizo)
  • 75 g kupovnoga gustog umaka od rajčice
  • 75 g namaza od crvene paprike, rajčice, kukuruza ili luka
  • jestivi marker za pisanje
  • poseban pribor - mala okrugla metalna modlica promjera oko 2,5 cm

Harry Potter kuharica | Author: Lumen izdavaštvo Poštarska papica - recept foto: Lumen izdavaštvo

Postupak:

  1. Za pripremu palačinki najprije u veću zdjelu stavite brašno i u sredini načinite udubinu. U nju razbijte jaje i dodajte malo mlijeka. Metlicom umutite jaje i mlijeko i uzimajte malo po malo brašna. Postupno ulijevajte još mlijeka i tucite dok ne dobijete potpuno glatko tijesto.
  2. U tavi zagrijavajte malo ulja dok ne bude vrlo vruće i pritom okrećite tavu da ulje obloži cijelo dno. Na ulje stavite zaimaču tijesta i okrećite tavu tako da tijesto pokrije dno. Pecite minutu dok palačinka odozdo ne dobije lijepu zlatnu boju. Brzo je okrenite lopaticom i ispecite donju stranu. Iskrenite je na veći tanjur. Ispecite još 5 palačinki, a prije svake stavite u tavu malo ulja.
  3. Za nadjev izrežite modlicom iz paprike 3 mala kruga i sačuvajte ih za ukras. Drugu papriku i ostatak prve narežite na kockice. Zagrijte ulje u tavi i lagano 8 minuta pržite luk, papriku i kobasicu. Češće promiješajte. Umiješajte umak od rajčice i namaz i sklonite s vatre.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 ˚C. Lim obložite papirom za pečenje. Palačinke stavite na radnu plohu tako da najsvjetlije strane okrenete licem prema dolje. Na sredinu svake stavite nadjev i žlicom ga lagano pritisnite. Dvije suprotne strane svake palačinke prebacite preko nadjeva tako da se gotovo spajaju. Lagano pritisnite. Donju stranu preklopite nagore, a gornju nadolje da zatvorit nadjev i dobijete kvadrat. Zatim te kvadrate premjestite na papir za pečenje i u sredinu svakog stavite krug od crvene paprike.
  5. Preostale 3 palačinke preokrenite i markerom napišite Harryjevu adresu. Palačinke pecite 12 minuta i poslužite vruće.

 

Harry Potter kuharica Možda vas zanima... Revelio! Uskoro stiže 2. dio magične kuharice Najave

 

Mudar savjet: Umjesto da tijesto za palačinke mutite u zdjeli, sve sastojke možete staviti u multipraktik i mutiti dok tijesto ne postane posve glatko.

Mudar savjet #2: Palačinke možete ispeći nekoliko sati prije jela. Složite ih, ukrasite i ubacite u pećnicu netom prije posluživanja.

Čarobni detalj: Za prizor u kojem stotine pisama lete po dnevnom boravku Dursleyjevih produkcijska ekipa je dala ispisati više od 10 000 omotnica s Harryjevom adresom. Omotnice su bile vrlo lagane da se mogu lako razletjeti.

 | Author: Lumen izdavaštvo "Službena Harry Potter kuharica, 2. dio" foto: Lumen izdavaštvo  | Author: Lumen izdavaštvo "Službena Harry Potter kuharica, 2. dio" foto: Lumen izdavaštvo

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.